Hlavní obsah

Komunikační dovednosti, které vylepší váš sexuální život

Novinky, bok

Co promění dobrý sex ve skvělý? Řada věcí – někomu postačí k udržení potřebné jiskry nové sexuální hračky, někomu sexy prádlo nebo sledování lechtivých snímků. U většiny ale tkví tajemství v komunikačních schopnostech.

Foto: Profimedia.cz

Jak si užívat skvělý sex? Tajemstvím jsou dobré komunikační schopnosti...

Článek

Schopnost umět skutečně naslouchat svému partnerovi a navzájem se podporovat a uznávat je tou pravou ingrediencí ve vztahu, která přežije zkoušku časem. A platí to i o sexu.

Pokud chcete zlepšit svůj sexuální život, dobré komunikační schopnosti vám k tomu dopomohou. Na co se zaměřit?

Zůstaňte zvídaví

Pokud jste ve vztahu roky, je snadné získat pocit, že svůj protějšek dokonale znáte ze všech úhlů pohledu. V mnoha ohledech to tak jistě i je, jenže myslet si, že víte úplně vše, je nebezpečné.

Pokud totiž začnete předvídat pocity a reakce partnera, než je sám vyjádří, odstraníte ze vztahu veškerou zvídavost a napětí. A když přestanete být zvídaví, vede to k úpadku komunikace ve vztahu, a následně i v posteli, uvádí na svém blogu sexuální terapeutka Leigh Norénová.

Proč je pro ženy sex s ex tolik lákavý

Vztahy a sex

To je důvod, proč by i v dlouhodobém vztahu měla mezi partnery určitá zvídavost přetrvávat. Místo abyste předpokládali, co má druhý rád, zkuste se ho opravdu zeptat. Co když chce najednou vyzkoušet něco nového? S každou novinkou narůstá nejen zvídavost, ale i touha a vášeň.

Nebojte se vlastní zranitelnosti

Aby zvídavost a zvědavost vzkvétala, v ložnici i mimo ni, je třeba se rovněž nebát vlastní zranitelnosti. Nechat partnera poznat své myšlenky a pocity, i když mohou být děsivé. Nebát se odhalit své pravé já.

V sexu je to podobné. Odhalit vlastní zranitelnost, třeba i díky tomu, že se žena před mužem ukáže zcela nahá, i přes možné nedokonalosti (samozřejmě i opačně).

Orgasmická propast mezi partnery

Vztahy a sex

Neodsuzujte

Ukázat vlastní zranitelnost nemusí být jednoduché i proto, že se nejeden člověk bojí, že bude za něco odsuzován. Ano, nikdo není dokonalý a všichni děláme chyby, ale vždy bychom měli s každým jednat s respektem. Proto neodsuzujte, ale chovejte se tak, jak byste chtěli, aby se protějšek choval k vám.

Čím méně budete odsuzovat touhy, přání či sny partnera ohledně sexu, o to lepší zážitky s ním můžete mít.

Co s tím, když svého muže milujete, ale sex s ním ne

Vztahy a sex

Uznávejte partnera/partnerku

Uznávat toho druhého je důležitou součástí vztahu či manželství. Čím více budete v každodenním životě dávat najevo protějšku, že je nejlepší takový, jaký je právě teď, vrátí se vám to. I v sexu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám