Hlavní obsah

Japonky mohou manžele zavřít do krabice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Někteří manželé tráví volný čas shrbeni nad počítačem, pouštějí si k tomu nahlas televizi a podlahu bytu pokrývají nejrůznějším odpadem. Japonská firma proto nyní pro tiché a pořádkumilovné manželky začala na trh dodávat zvukotěsné krabice MyRoom o ploše 2,5 metru čtverečních. V nich si muž může dělat, co se mu zlíbí, aniž by svou ženu rušil.

Článek

Manžel je v krabici uzavřen a za mléčným sklem ho není skoro ani vidět. Může si v ní může pustit reproduktory naplno, aniž by někoho rušil, papíry a piliny může pohazovat kolem sebe, a byt přitom zůstane neznečištěný.

Azyl pro hlučného manžela vyjde v přepočtu na 170 000 korun. Vybavení si lze zvolit podle činnosti, která se bude uvnitř nejčastěji odehrávat. Vejde se tam hudební aparatura, pracovní stůl nebo ponk. Kdo by si v takém prostředí nepřipadal dost japonsky, může přidat matraci.

Čeká se velký zájem

Firma Yamaha na svém novém nápadu určitě neprodělá, neboť potenciální trh je široký. Většina japonských bytů totiž neposkytuje prostor pro kutilství.

Navíc je v zemi poměrně nový sociální jev - stále víc Japonců ve věku mezi 20 a 30 lety zůstává svobodných a bydlí s rodiči. Otcové, kteří se dlouhá léta těšili, že si dílnu udělají z dětského pokoje, tak čekají marně.

A pak je tu také důležitý demografický fakt: Příští rok půjde do důchodu mnoho příslušníků plodné poválečné generace. Manželky, které si dosud užívaly klidu dní, se duševně připravují na to, že se jejich partneři už od časného rána začnou hrbit nad počítači či pouštět si televizi. Krabice se jim tak budou zajisté hodit.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Hodnotíte tuto krabici jako užitečnou?

Anketa

Hodnotíte tuto krabici jako užitečnou?
Ano
73,2 %
Ne
26,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 758 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Japonští manželé spolu málo mluví

Japonské sezdané páry stráví jen málo času vzájemnými diskusemi. Podle průzkumu zveřejněného v pátek spolu manželé mluví jen devadesát minut za víkend. Více...

Výběr článků

Načítám