Hlavní obsah

Japonští manželé spolu málo mluví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonské sezdané páry stráví jen málo času vzájemnými diskusemi. Podle průzkumu zveřejněného v pátek spolu manželé mluví jen devadesát minut za víkend. Více času se věnují samostatným činnostem.

Článek

Aktivitám, které konají odděleně, se japonští manželé podle výsledků průzkumu věnují tří hodiny za víkend, navzájem spolu za stejnou dobu mluví jen hodinu a půl.

Výzkum se rovněž zajímal o hodinu, která je pro partnery nejpříjemnější. Muži si nejvíce užívají devátou hodinu večerní v sobotu, kdy prý mohou odpočívat. Naopak ženy nejvíce ocení pondělní desátou dopolední, kdy jejich manželé již opustili domov a odjeli do práce.

Ženám na mužích nejvíce vadí, že tráví hodně času na počítači. Muži zase mohou vyskočit z kůže, když mají čekat, než se jejich drahé polovičky upraví, když mají spolu jít na návštěvu či za zábavou.

Ankety se zúčastnilo dvě stě náhodně vybraných manželských dvojic, respondentům bylo od dvaceti do padesáti let. Průzkum se konal letos v dubnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám