Hlavní obsah

Jaký je ideální počet sexuálních partnerů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímá vás, kolik sexuálních partnerů je všeobecně vnímáno za ideální počet? Podle britských vědců se jedná o číslo tři a platí jak pro muže, tak ženy. Přestože většina lidí má partnerů/partnerek během života více, při výběru upřednostňují nižší číslo.

Foto: Profimedia.cz

Obě pohlaví se brání vztahům s protějšky s bohatou sexuální historií.

Článek

Britská studie publikovaná v odborném magazínu Journal of Sex Research potvrdila, že je pro většinu lidí počet partnerů důležitý především při hledání dlouhotrvajících vztahů. V ten okamžik nejsou podle vědců ani tak důležité sexuální zkušenosti, jako schopnost věrnosti, z čehož mají partneři při větším počtu sexuálních partnerů strach.

U dotazovaných osob byl průměrný počet sexuálních partnerů 5,81 (u žen) a 8,4 (u mužů). Přestože tedy dotazovaní měli sami vyšší počet partnerů, u svých protějšků jich preferovali méně. Za naprostý strop pak většina mužů považovala 11 partnerů a ženy 6.

U žen studie dokonce prokázala, že jakmile měl muž před nimi více jak šest partnerek, tak byl pro ně méně přitažlivý, než muži s nižším počtem partnerek.

„Studie navíc potvrdila, že nelze brát příliš na zřetel tvrzení, že mužům je promiskuita tolerována, zatímco ženám ne. Obě pohlaví se totiž naprosto shodně brání vztahům s protějšky s bohatou sexuální historií. Jediný výrazný rozdíl mezi pohlavími je ten, že muži jsou mnohem ochotnější začít si cokoli s pannou než ženy s panicem,” dodává pro Daily Mail jeden z autorů studie Steve Stewart-Williams.

Reklama

Související témata:

Související články

Hudba může nabudit sexuální libido

Milujete hudbu a při intimních okamžicích si rádi pustíte své oblíbené album? Dobře děláte. Podle sexuologů totiž správně zvolená hudba umí nabudit sexuální...

Jak se vyhnout rutině ve vztahu

Každému člověku se v dlouhodobém vztahu občas zasteskne po vášni, ztracené jiskře. Zkrátka po něčem, co se bohužel ze vztahu postupem času většinou pomalu, ale...

Čeho se vyvarovat při hádkách se ženami

Ženy jsou velmi citlivé a křehké povahy, ač to tak u všech nemusí na první pohled hned vypadat. Jenomže to, co někdo považuje za dobrý vtip, si některé dámy...

Jak být atraktivnější během několika minut

Večírková sezóna je ideálním obdobím pro navazování nových, nejen milostných, vztahů a přátelství. Odborník na mezilidské vztahy James Preece pro lidi toužící...

Výběr článků

Načítám