Hlavní obsah

Jak zaujmout někoho, kdo se vám líbí

Dát najevo své city někomu, kdo se vám líbí, je v podstatě riskantní sázka s nejistým výsledkem. Tušíte, že mezi vámi možná přeskočila jiskra, ale nevíte, jak dál? Bojíte se udělat první krok a vaše odvaha je najednou pryč? Americký psycholog Mark Travers nabízí tři tipy, které vám to mohou usnadnit.

Foto: Profimedia.cz

Líbí se vám někdo z vašeho okolí, ale nevíte, jak to dát najevo?

Článek

Přijměte svou zranitelnost

Vyjádřením náklonnosti nebo naznačením romantické přitažlivosti dáváme druhým najevo své city, otevíráme své nitro. Místo toho, abychom se toho báli, je podle odborníků snazší to přijmout jako fakt.

Cítíte motýlky v břiše, ale i tak se bojíte udělat první krok? Nebojte se, právě oni jsou znamením, že jste zcela v pořádku a cítíte pozitivní emoce, které vám pomohou. A navíc, kdo říká, že jste jediní, kdo se bojí? Je dost možné, že i váš protějšek je uzlíček nervů, a neví, co k němu cítíte, a jen tajně doufá.

Psychologové tvrdí, že jedním z nejlepších způsobů, jak získat představu o tom, co druhý cítí, je představit si, jak byste se v té samé situaci cítili vy sami.

Čemu by se muži měli na schůzce rozhodně vyhnout

Vztahy a sex

„Tento způsob myšlení opravdu funguje, protože lidé jsou si mnohem více podobní než rozdílní. Ano, existují kulturní nebo osobnostní rozdíly, ale emoce – naštvání, zloba, strach, láska, zklamání, rozrušení – cítí všichni stejně,“ vysvětluje Travers pro Psychology Today.

Uznání, že tak oba zažíváte pocit zranitelnosti, může pomoci vyčistit vzduch a otevřít cestu pro upřímný a osvěžující rozhovor.

Udržujte svůj život v chodu

Stejně jako vám finanční poradce může radit, abyste neinvestovali své peníze jen na jedno místo, stejné pravidlo platí i pro první rande.

Ano, je skvělé, že se vám dotyčný líbí. Ještě lepší je, když najdete odvahu a oslovíte ho. Už ale není vhodné „zastavit“ veškerý svůj život v daném bodě a soustředit se jen na zjištění, zda je vaše přitažlivost opětována.

Jak zvýšit pocit vlastní atraktivity

Styl

Neplánujte hned svůj život podle toho, co by mohlo, ale stejně tak nemuselo být. Nekontrolujte sociální sítě nebo telefon padesátkrát denně, abyste zjistili, zda se mu líbí vaše příspěvky, nebo jestli náhodou nepíše. Nerušte schůzky s přáteli či rodinou v naději, že se ve stejnou chvíli možná ozve.

Místo toho nechejte svůj život dál plynout a uvidíte, jak to dopadne. Nejen že tím prospějete svému duševnímu zdraví, rovněž tím dáváte druhé osobě najevo svou nezávislost, což je atraktivní samo o sobě.

Perfektní partner aneb Jak věk ovlivňuje to, co nám přijde na druhém atraktivní

Vztahy a sex

Buďte sami sebou

„Při jakémkoli novém seznámení je důležité být vždy sami sebou. Nikdy se nesnažte být někým, kým si myslíte, že vás chtějí mít. Autenticita je jedním z pilířů štěstí,“ vysvětluje Travers.

„Autenticita v kostce znamená být věrní sami sobě. Existuje nepřeberné množství výzkumů, které dokládají její důležitost pro lidské blaho,“ dodává psycholožka Petra Kipfelsbergerová z univerzity ve švýcarském St. Gallen.

8 základních pravidel, díky kterým si do života přitáhnete lásku

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám