Hlavní obsah

Jak se zbavit nejistoty v posteli

Novinky, Filip Šára

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi stydlivé, nepříliš po sexuální stránce spokojené jedince, kteří si milování nedokážou příliš užít? Podle internetového magazínu Health.howstuffworks.com jde obvykle jen o logicky neopodstatněný vnitřní boj a nedostatek přirozeného uvolnění.

Foto: Profimedia.cz

Sex by měl být především zábava.

Článek

Je pravdou, že máloco způsobuje u lidí takový vnitřní pocit zranitelnosti jako nahota před jiným člověkem. U někoho to při sexu může vést až k nežádoucí a nenormální nervozitě či dokonce k psychickému bloku. Je-li např. žena nespokojená se svým tělem, přemýšlí o tom, a navíc třeba nemá s partnerem úplně vyjasněný vztah, může naprosto nevinná poznámka způsobit emocionální výbuch a zničení celého večera. A nejen večera.

Co tedy dělat pro to, abychom v ložnici odbourali svou ostýchavost a strach? Možností je velké množství a záleží na každé individuální osobnosti, jakou si vybere.

Spokojenost se sebou je více než polovina úspěchu

Ženy se především musí naučit mít sebe samy rády. K tomu může dopomoci, když se občas doma budou procházet nahé. Pohledy do zrcadla shovívavějším okem zapříčiní nejen to, že si na sebe snadno zvyknou, ale budou mít také pocit, že jsou pro svou polovičku atraktivnější.

Když na sobě najdou nějaké nedostatky, tak o co strašného vlastně jde? Osoba, která se na vás z postele usmívá, přece chce spát právě s vámi. Takže nezhasínat, prosím...

Povídejte

Není třeba se bát nebo negativně nahlížet na občasné sebeuspokojování. Příležitostná masturbace je činností zcela normální (samozřejmě v přiměřené četnosti) a může mít dokonce přínosné vlivy. Poznáme sami sebe a naučíme se, co je pro nás dobré a co při sexu vyžadujeme. Lépe se nám tak bude "dirigovat" partnera.

Toto souvisí s možná nejdůležitější věcí v životě - komunikací. Je nutné svému sexuálnímu partnerovi sdělit svá přání. Když s ním nezvládáte o sexu hovořit, nabízí se otázka, jestli je vůbec pro vás ten pravý a zda mělo smysl si s danou osobou něco začínat. Nestyďte se říct, co chcete, vaše sexuální hrátky to může až nečekaně vylepšit.

Nemusíte si vyprávět zrovna o antikoncepci či AIDS, ale při prvním styku nic nezkazíte, když kupříkladu přiznáte svou plachost či nezkušenost. Pravidelný "trénink" navíc takové pocity rychle zapudí.

Problémy skutečné a domnělé

Jestliže se budou ženy obávat, že nebudou mít orgasmus, a muži, že budou naopak hotovi příliš rychle, vede to jen k nepříjemnému stresování. Vždyť sex přece není jen o těch několika málo sekundách...

Pokud se ale domníváte, že máte skutečné potíže, návštěva odborníka pochopitelně nemůže uškodit. Lékař vám buď pomůže, nebo vás uklidní, že se ve skutečnosti nic neděje. Problémy mohou být i rázu psychického. Zde se hodí zavítat ke specializovanému terapeutovi, jehož úkolem je pomoci pacientům přenést se přes případné trauma z minulosti.

Dobře se bavte

Sex by měl být především zábava. Měl by se u vás dostavit pocit naprostého uvolnění a většina myšlenek by měla dočasně opustit mozek. Když vás sex netěší, vypátrejte proč. Jestliže nastane situace, že váš přítel vás už výhradně jen kritizuje, tak ač to není vždy snadné, zřejmě nezbývá než mu říct "na shledanou". Najděte si někoho, pro koho budete úžasná.

Reklama

Související témata:

Související články

Co by žena nikdy neměla říkat svému manželovi

Manželství je především o důvěře a vzájemné toleranci. Přestože sem a tam se manželé pohádají, neznamená to, že jejich vztah je nefunkční. Mnohdy je tomu právě...

Výběr článků

Načítám