Hlavní obsah

Jak často doopravdy myslí muži na sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mansfield

Muži myslí na sex častěji než ženy. Ne však tak často, jak se o nich tvrdí, tedy rozhodně ne každých sedm sekund. Podle nejnovějšího rozsáhlého výzkumu to je osmnáctkrát denně. Sex přitom není jedinou myšlenkou, která se tak opakuje. Muži myslí stejně často také na jídlo a spánek.

Foto: Profimedia.cz

Muži sní často - o sexu, jídle a spánku

Článek

Ženy pokulhávají za pány jen trochu a myslí na sex desetkrát denně. Pánové však podle psycholožky Terri Fisherové z Ohio State University nemají sex nějak výrazně před ostatními potřebami.

„Jinými slovy, na myšlenkách týkajících se sexu není nic výjimečného. Muži myslí na všechny jiné věci týkající se zdraví dokonce víc, nikoli jen na sex,“ tvrdí Fisherová.

Sama provedla experimentální výzkum, který není založený na svědectví z minulosti a netýkal se jen sexu. Zkoumané osoby musely během několika dní na počítadlo kliknout vždy, když pomyslely na určité téma, které jim bylo zadáno. Někteří dostali za úkol monitorovat myšlenky o sexu, ale jiní třeba o zdraví, zájmech či touze po spánku.

„Stereotypně se uvažuje, že muži myslí na sex pořád a ženy vzácně. Ale jsou to jen mýty. Ženy myslí na sex také dost často, zatímco muži nemyslí zdaleka jen na sex,“ tvrdí Fisherová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám