Hlavní obsah

Imám ve Francii: Korán nařizuje bít ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LYON

Alžírský imám Abdelkader Bouziane s bydlištěm na lyonském předměstí Vennissieux ve Francii bude ve středu dopoledne ze země vyhoštěn za svůj extrémistický postoj především k ženám. Ve jménu Koránu hlásá polygamii, fyzické násilí nejen na nevěrnicích a navíc si přeje vítězství islámu ve světě. Jeho tvrzení v úterý otiskl lyonský časopis Lyon Mag.

Žerotínský erb

Článek

Dvaapadesátiletý Bouzaine, otec šestnácti dětí, vysvětluje, že muž "může silně zmlátit svou ženu, aby jí nahnal strach". Příslušnicím slabšího pohlaví rovněž upírá právo na společnou práci s muži, protože "by je mohla svádět k cizoložství".

Hlasujte v anketě pod článkem:
Souhlasíte s tvrzením imáma?

Kromě toho obhajuje polygamii a domnívá se, že muž svou choť může za určitých okolností zbít, "zejména jestliže manžela podvádí. Musí se ale vyhnout tváři, očím, hlavě, mlátit ji ale může přes zadek".

Dále káže povinnost nosit islámský šátek, přestože ho Korán výslovně nenařizuje.

Podle členů muslimského spolku kontroverzní imám může mít silnější vliv pouze na osoby, které se ve Francii cítí utlačovány a frustrovány.

Bouziane, který působí od roku 2003 jako imám lyonské mešity, je obviněn z narušování veřejného pořádku. Ve středu by měl být z Francie vyhoštěn zpět do rodného Alžírska.

Anketa

Souhlasíte s tvrzením imáma?
Ano
16,5 %
Ne
79 %
Nevím
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1295 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Turci: domácí práce jsou pod naši úroveň

Turečtí muži mají jasno - žena musí zvládnout veškeré domácí práce, které jsou pro muže naprosto pod jejich úroveň. Zjistil to jednoduchým způsobem muslimský...

Muži: žena by měla zůstat doma

Tři čtvrtiny českých mužů si přejí mít ženu v domácnosti. Ve skutečnosti ale většina žen mezi 20 a 50 roky pracuje a české domácnosti se bez platu ženy...

Výběr článků

Načítám