Hlavní obsah

Hollywoodské hvězdy a drastické diety

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Hollywoodské hvězdy občas připomínají anorektičky. Pečlivě si hlídají každý zbytnělý faldík a kila, jež by mohla zničit jejich obraz v očích režisérů, kolegů, filmových kritiků i skalních fanoušků. Bohyně stříbrného plátna se proto dobrovolně a dlouhodobě upsaly dietám, jež jsou mnohdy v rozporu se zásadami zdravé výživy.

Foto: Vratislav Konečný

Svatopetrský dóm, na parníku najdete muzeum, zcela vpravo budova "klobáskárny".

Článek

Typickým příkladem nesmyslných stravovacích návyků je třeba čtyřicetiletá Demi Mooreová, rozvedená manželka akčního hrdiny Bruce Willise. "Je živa z cigaret, kávy a Red Bullu," říkají její známí. Zároveň zlomyslně poznamenávají, že si u ní kuchyňský sporák dopřává dlouhodobé prázdniny. Nejí totiž nic jiného než syrové potraviny.

Maso, ryby a tofu

Na rozdíl od Moorové přísahají na teplé jídlo čtyřiatřicetiletá Jennifer Anistonová a osmatřicetiletá modelka a herečka Liz Hurleyová. Obě se totiž zhlédly v Atkinsově dietě, spočívající převážně v konzumaci masa, ryb a tofu, které zásobují organismus především bílkovinami. K tomu si dopřávají něco málo chleba, rýže a brambor, jinak neblaze proslulých kvůli koncentraci uhlohydrátů. Jednostrannost těchto pokrmů jim dosud nevadí. Zato se jim věnují ve skutečně zdrženlivé míře.

Stejně jako šestatřicetiletá australská herečka Nicole Kidmanová, jež ústy svých mluvčích dala veřejnosti na vědomí, že s nadváhou nemá žádné problémy. Údajně může sníst cokoli, včetně oblíbené pizzy, aniž se to projeví na její postavě. Ovšem ti, kteří se s ní setkali v některé z módních, a nejen newyorských restaurací, vědí své. V objednaném jídle se porýpá a dává si velký pozor na to, aby se jen minimum stravy ocitlo v jejích ústech a zažívacím traktu.

Zelenina a ovoce?

O něco zásadovější je sedmadvacetiletá Alicia Silverstoneová. Jako přísná vegetariánka zavrhuje nejen maso, ale také alkohol a cigarety. Fandí ovoci, zelenině, klíčkům, ořechům a obilí. K ní se připojují i jednatřicetiletá Gwyneth Paltrowová a pětačtyřicetiletá Madonna, které si přece jenom zvolily zdravotně vyváženější stravu. Spoléhají totiž na makrobiotiku. Pojídají celozrnné pečivo, řasy, čerstvou zeleninu a ryby. Oblíbily si východoasijskou kuchyni, kterou jim připravuje kuchař, kterého si navzájem půjčují.

Smůlu má ovšem čtyřiatřicetiletá Renée Zellwegerová , která se kvůli titulním rolím zmítá mezi vychrtlostí a baculatostí. Úloha Bridget Jonesové ji donutila, aby žebra obalila viditelnou vrstvou masa a přibrala deset kilo. Zbavovala se jich poměrně drasticky. Hladověla celé dny. Nyní ovšem podstupuje opačný proces, neboť pro pokračování úspěšného snímku musí znovu nabrat. A po dokončení filmu se kolotoč následného hubnutí znovu roztočí.

Lékaři sice před obdobnými excesy varují, nicméně boj o udržení si místa nahoře zřejmě převládne nad racionálně podloženými argumenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám