Hlavní obsah

Gay pohádka pobouřila rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WILMINGTON

Manžele Michaela a Tonyu Hartsellovy z Wilmingtonu v Jižní Karolíně šokoval homosexuální vztah popisovaný v pohádkové knize, kterou si ze školní knihovny půjčila jejich sedmiletá dcera. Kniha o 32 stránkách vyšla již v roce 2002 a je určena dětem od šesti let.

Foto: tiskový servis MMB

Prezentace čtyř brněnských vil na stánku města Brna

Článek

"Byla jsem ohromená," uvedla Hartsellová, "mé dítě je příliš malé na to, aby pochopilo něco tak zvláštního. My tyto hodnoty navíc neuznáváme."

Pohádka vypráví příběh prince Bertieho, který se zamiluje do prince Leeho. Na konci homosexuální milenci vystrojí svatbu a v knize je popisováno, jak se novomanželé líbají, napsal internetový server Wect.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Překvapuje vás homosexuální vztah v pohádce?

Rodiče si knihu ponechali, aby se nedostala do rukou dalších dětí. Rovněž uvažují, že svou dcerku přeřadí do jiné školy.

Hartlsellovi požádali vedení školy, aby publikaci odstranili z výpůjčního regálu. Ředitelka Elizabeth Miarsová se však proti stížnosti ohradila. "Co není vhodné pro jednu rodinu, může jiné vyhovovat," prohlásila Miarsová. O osudu knihy rozhodne teprve schůze rodičů a učitelů.

Anketa

Překvapuje vás homosexuální vztah v pohádce?
Ano
57,3 %
Ne
35,6 %
Nevím
7,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1488 čtenářů.

Reklama

Související články

V Latinské Americe vyjde gay-slovník

Brazilci, Argentinci a Chilané budou moci od března příštího roku při setkání s homosexuály daleko snáze luštit jejich hantýrku. Tamní odborníci na slovo vzatí...

Brazilský starosta se zbavuje homosexuálů

Kontroverzní starosta brazilského městečka Bocaivua do Sul rozpoutal v zemi vášnivé diskuse o právech gayů a lesbiček a v současnosti čelí soudní žalobě...

Kylie Minogue - bohyně homosexuálů

Ačkoli nenechává popová hvězda s nejkrásnějším pozadím Kylie Minogue žádného muže chladným, přesto je bohyní zvláště ve světě gayů. Svůj status ikony...

Výběr článků

Načítám