Hlavní obsah

Brazilský starosta se zbavuje homosexuálů

BRAZÍLIE

Kontroverzní starosta brazilského městečka Bocaivua do Sul rozpoutal v zemi vášnivé diskuse o právech gayů a lesbiček a v současnosti čelí soudní žalobě za porušování lidských práv. Ze své obce totiž vyhostil všechny homosexuálně zaměřené obyvatele a o nově příchozí gaye nemá zájem.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Starosta Elcio Berti své počínání tvrdošíjně obhajuje a rozhodnutí vysvětluje tím, že by jeho obec mohla pomalu začít vymírat, napsal zpravodajský server Matinternet.

Tamní porodnost prudce klesá a obyvatel tak nebezpečně ubývá. "Poslechněte, já chci, aby se populace ve městě rozrůstala. Víte, jak to mezi lidmi funguje - milují se a mají děti. Ještě nikdy jsem neviděl dva gaye, kterým by se po devíti měsících narodil potomek," rozhořčeně uvedl Berti pro brazilský deník.

Na starostovo jednání okamžitě zareagovali bojovníci za lidská práva. Aktivista Toni Reis potvrdil, že Bertiho počínání jednoznačně protiprávní. "Z tohoto důvodu naši právníci pana Bertiho žalují," prohásil Reis na adresu starosty, který se prý v listopadu dušoval, že navázal kontakt s mimozemšťany.

Reklama

Související témata:

Související články

Tmářství kolem homosexuality

Začátkem října tohoto roku dorazila na ředitelství některých škol poštovní zásilka s více než stostránkovou brožurou Terapie homosexuality. Jedná se o překlad...

Polibek gayů v Řecku vyvolal rozruch

Soukromý řecký kanál dostal pokutu za to, že odvysílal homosexuální polibek. Je to vůbec poprvé v historii řecké televize, co široké publikum prostřednictvím...

Výběr článků

Načítám