Hlavní obsah

Do barvy na portréty prezidentů vmíchali sperma

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Skupinka kontroverzních amerických malířů oznámila, že při tvorbě svých protestních portrétů amerických prezidentů Billa Clintona a George W. Bushe použila i vlastní sperma. Čtyři malby, které by měly obsahovat tělesné tekutiny autorů, se objeví ve čtyřech prestižních muzeích v USA, a to na stěnách newyorského Guggenheimova a Metropolitního muzea, Muzea umění ve Philadelphii a Národní galerie ve Washingtonu.

Foto: archiv nemocnice

Nové vybavení na interní ambulanci Podhorské nemocnice.

Článek

Malby zpodobňují bývalého a současného prezidenta se zmačkanými účtenkami na pozadí. Malíři ovšem ke svým výtvorům připojili také poznámky o státních financích a o tom, že protestují proti genetickým pokusům. Poněkud vyšinuté dovádění tvůrců nyní dokonce vyšetřuje americká tajná služba, místní policie a také FBI.

Rozruch způsobila především zpráva jednoho z malířů o tom, že do akrylového gelu přimíchal i vlastní sperma.

"Smísil jsem svoje sperma s barvou, kterou jsem použil. Pak jsem s ní vymaloval pravou část obrazu. Je to moje zpráva k tiché síle biologických výzkumů," prohlásil jeden z umělců.

Ze zprávy nebyl nadšený ani mluvčí Metropolitního muzea. "Prezentujeme ty největší práce lidské tvořivosti za posledních pět tisíc let. Nejsme žádným věstníkem pro nespokojené tvůrce. Pro nás jde o jasný a nemilý projev prosazování se," konstatoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuchař plnil sendviče svým spermatem

Dnes již bývalý kuchař Anthony J. Lindhorst, který pracoval v restauraci v Illinois, je stíhán za to, že do sendvičů kromě běžných ingrediencí vědomě přidával...

Výběr článků

Načítám