Hlavní obsah

Češi zvládají zapeklité situace lépe než ostatní muži ze střední Evropy

Novinky, das

Čeští muži dokáží mile překvapit nejednu ženu. Podle posledního průzkumu společnosti Dove prý zvládají s přehledem koupit dámské hygienické tampony, ale i promluvit si s dospívajícími dětmi o sexu nebo se podělit o koupelnu s přítelkyní. I dětské záchvaty vzteku prý zvládají s mnohem větším klidem, než jejich slovenští či maďarští kolegové.

Foto: Profimedia.cz

Češi prý zvládají i s přehledem promluvit si s dospívajícími dětmi o sexu.

Článek

Celosvětového průzkumu se zúčastnilo více jak 7 000 mužů ve věku 35- 50 let, z toho bylo 250 mužů z Česka a Maďarska. Odborníci zjišťovali, jak moc se muži cítí v určitých situacích ve své kůži.

Asi nejvíce spokojeni sami se sebou jsou Slováci (83 %) a hned za nimi Češi (73 %). K jejich spokojenosti pak přispívá výraznou měrou schopnost uživit rodinu. Čeští muži mají navíc nejmenší problém s tím, když jejich manželky vydělávají více peněz než oni sami (76 %). Pro Slováky (58 %) a Maďary (56 %) je tato situace podstatně méně příjemná.

Většina mužů nemá problém s kupování dámských hygienických potřeb

Není to tak dávno, co se za nakupování dámských hygienických potřeb styděly i samy ženy. O to víc je překvapivé, jak málo tato aktivita vadí českým mužům. Podle průzkumu až 75 % z nich s tím nemá vůbec žádný problém.

Češi se navíc i velmi rádi podělí o koupelnu se svou přítelkyní. Jestli ale něco nemusí, pak sledování romantického "holčičího" filmu. To zvládají mnohem snáze Slováci, tak jako i společnou dovolenou s manželčinými rodiči.

Jestli však slovenské muže něco děsí, pak představa situace, že jejich děti popadne záchvat vzteku na veřejnosti.  Pro 94 % z nich je to velmi nepříjemná situace. Češi a Maďaři to berou méně dramaticky.

Největší rozdíl ve výsledcích průzkumu se objevil v oblasti rozhovorů o sexu s dospívajícími dětmi. Tato situace je velmi nepříjemná pro 64 % slovenských mužů, zatímco Maďaři a Češi s tím tak velký problém nemají: 63 % maďarských a 71 % českých mužů nevyvede tato situace z míry.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi letos jezdí méně na dovolenou

Češi letos cestují nejméně za poslední léta. Podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) klesl v pololetí počet dovolených meziročně o 7,4 procenta na 3,2...

Výběr článků

Načítám