Hlavní obsah

Až třicet procent žen někdy ejakulovalo

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina lidí má v povědomí, že ejakulace je záležitostí pouze mužů. Ovšem podle vědců se týká i žen. Mokrý orgasmus nebo-li také squirting oficiálně někdy zažilo více jak 30 procent žen. Přesto velká většina žen vůbec netuší, o čem je řeč.

Foto: Profimedia.cz

Podle východní filozofie je ženská ejakulace známkou schopnosti žen prožít skutečně hluboký a maximální orgasmus, spjatý s neuvěřitelnou dimenzí pocitů a stahů.

Článek

Každá žena produkuje ejakulát. Ale ne každá ho zaregistruje a když už o něm ví, tak plně nechápe jeho význam. Přitom je to věc plně přirozená, za kterou by se žádná žena neměla stydět, spíše naopak. Podle východní filozofie je totiž ženská ejakulace známkou schopnosti žen prožít skutečně hluboký a maximální orgasmus, spjatý s neuvěřitelnou dimenzí pocitů.

Snad právě proto ji jen malé procento žen zažívá při každém milování. U někoho se objevuje pravidelně v určité fázi menstruačního cyklu, velká část žen ji však zažije jen jednou za život.

"Ženská ejakulace není nějakým novým objevem dvacátého století, popsal ji už v roce 1672 holandský anatom Regnier de Graaf. A jako mnoho jiných velkých objevů upadla do zapomenutí, aby byla vzkříšena o 300 let později. Ne že by snad ženy po celou tuto dobu neejakulovaly, ale prostě se za tento přirozený jev styděly," vysvětluje sexuolog Radim Uzel.

Každá žena je jiná

Z výzkumu, který provedli italští vědci v roce 2002 vyplynulo, že za ženský ejakulát mohou tzv. Skeneho žlázy, které mají tvar štěrbinky a jsou umístěny poblíž vyústění močové trubice a při sexuálním vzrušení se plní zvláštní tekutinou.

Tekutina je podobná té, kterou produkuje mužská prostata, a tak jako u mužů prochází do močové trubice. V některých případech však může proniknout do vagíny. Žlázy se naplní tekutinou během sexuálního vzrušení a mohou být pohmatem cítit přes stěnu vagíny.

Každá žena má tyto žlázy jinak velké a snad právě proto ne každá žena tuto tekutinu vnímá.

Pokud tedy neprožíváte doslova výstřiky ejakulátu při orgasmu, pak si můžete vyzkoušet jednoduchý test na zjištění této tekutiny. Před milováním si vyprázdněte močový měchýř a pokud hned po něm budete mít nutkavý pocit na močení, sledujte jak tato tekutina při močení vypadá. Mělo by se jednat o bělavou či bezbarvou tekutinu.

Ejakulát není moč

Emmanuele Jannini z italské univerzity  L´Aquila University prokázala, že ejakulát má zcela odlišné chemické složení než moč. Podle ní se v ženském ejakulátu objevuje glukóza, fruktóza a sacharóza, prostatické fosforečné kyseliny a také nízké množství močoviny a kreatininu. Složení ženského ejakulátu je tedy velmi podobné tomu mužskému. V žádném případě to tedy není moč.

Bohužel s ní bývá velmi často zaměňována. Ženského ejakulátu je přitom jen několik mililitrů.

"Odborná literatura uvádí změření různého množství této tekutiny i u jedné ženy. Pravděpodobně záleží na délce sexuálního dráždění a na době předchozí sexuální abstinence, podobně jako u muže. Ženský ejakulát může představovat třeba jen několik sotva postřehnutelných kapek, někdy dosahuje objemu několika polévkových lžic, jindy třeba i půl až tři čtvrtě čajového šálku,"dodává sexuolog.

Příroda je mocná čarodějka

Receptů  na to jak dosáhnout mokrého orgasmu u ženy je hned několik. Velká část se zaměřuje na dráždění bodu G či klitorisu.  Ovšem podle většiny sexuologů je to i z velké části věc psychiky a zkušeností.

Z vědeckého hlediska tato oblast ještě není zcela probádána. Kvalitnímu výzkumu zabraňuje fakt, že ženy ejakulují většinou při velmi silném orgasmu, což je z pohledu vědců velmi špatně sledovatelné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám