Hlavní obsah

6 pravidel, díky kterým přežijete vztah na dálku

Novinky, ald

Každodenní stesk, osamělost a nulový fyzický kontakt jsou nedílnou součástí vztahu na dálku. I když by se mohlo zdát, že takový vztah nemá šanci na přežití, opak je pravdou. Pokud partneři doopravdy chtějí, dokážou respektovat jeden druhého a osvojí si základní pravidla, pak může tato nekomfortní situace vztah paradoxně posílit a dodat mu novou šťávu.

Foto: Profimedia.cz

Vztah na dálku může fungovat.

Článek

Pokud vztah na dálku právě prožíváte, pak se držte následujících pravidel.

1. Vytvořte si denní rituál

I když vás dělí stovky kilometrů, měla byste pravidelně zažívat pocit vzájemného propojení. K tomu vám pomohou každodenní rituály, které oba dva budete respektovat. Zprávy s přáním hezkého dne, fotografie oběda nebo večerní telefonování – to je jen zlomek možností, díky kterým můžete váš vztah upevnit. „Svým klientům navrhuji, aby každý den společně dělali něco, co je pro ně intimní a zároveň spojující,“ říká psycholožka a sexuální terapeutka Holly Richmondová pro Shape.

2. Nebojte se sextingu

Vztah na dálku není jenom o emoční, ale také o fyzické vzdálenosti. Není tedy divu, že se partneři uchýlí k sextingu, díky kterému dokážou rozvířit vášeň i na kilometry daleko. Sexuoložka Sunny Rodgersová radí, abyste si vedla deník, do kterého budete zapisovat erotické fráze, myšlenky a fantazie. Následně se vám nemůže stát, že byste se v lechtivých konverzacích opakovala. Kreativita je důležitá také při posílání erotických fotografií. „Vytvořte pro svého partnera sérii fotek ve spodním prádle nebo ho nechte hádat, kde jste danou fotografii pořídila,“ navrhuje Richmondová.

Okořeňte svůj milostný život pomocí pár jednoduchých triků

Vztahy a sex

3. Povinná slova

Mnoho partnerů podceňuje sílu slov „miluji tě“. „V každodenním ruchu je občas snadné zapomenout na to, proč jsme za partnera vděčné a proč ho milujeme,“ varuje Rodgersová. Nezapomínejte svému partnerovi říkat, že ho máte ráda a vážíte si ho. I když by se mohlo zdát, že partner o vaší lásce ví, věřte, že tato vlídná slova ho potěší.

4. Plánujte budoucnost

Pokud je jedna aktivita, která váš vztah na dálku udrží při životě, pak je to plánování. Nebojte se s partnerem otevřeně mluvit o tom, kdy vztah na dálku skončí. Ať už je partner v zahraničí z pracovních, nebo rodinných důvodů, měla byste znát datum jeho příjezdu. „Zjistila jsem, že zdravé páry vědí, kam směřují a jaký je jejich společný sen. Díky tomu je pro ně vzdálenost mnohem snesitelnější,“ říká Richmondová.

Jak se stát lepším partnerem? Rady, díky kterým vztah vydrží déle

Vztahy a sex

5. Navštěvujte se pravidelně

Nečekejte na levné letenky nebo prázdné okénko v kalendáři. Naopak si vytvořte dlouhodobý plán návštěv, který bude pro vás oba spravedlivý. V této otázce záleží především na tom, jak daleko od sebe jste. Pokud se partner nachází na druhé straně zeměkoule, pak se pravděpodobně nemůžete navštěvovat každých čtrnáct dní. Opačná situace nastává u párů, které dělí pouze jedna hranice nebo hodina letu.

Obecně se radí, abyste během společně stráveného času dělali činnosti, které ve vztahu navodí pocit „všednosti“. Může se jednat třeba o večerní sledování filmu, snídani v posteli nebo běh. Zároveň ale prozkoumejte město, ve kterém partner žije, a užijte si aktivity, na které jiným párům nezbývá čas.

Spánkový rozvod může zkvalitnit vztah

Vztahy a sex

6. Nezapomínejte na ostatní

Jak už bylo řečeno, samota je nedílnou součástí každého vztahu na dálku. Proto je nezbytné, abyste ji eliminovala a volný čas zaplnila koníčky či jinou zábavou. „Ujistěte se, že udržujete krok se svými přáteli a blízkými v místě, kde právě jste. Pomůže vám to k udržení pocitu, že žijete zdravý život. Navíc přijdete na jiné myšlenky, což následně zlepší váš vztah na dálku,“ říká rodinná terapeutka Pam Shafferová.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak důležité je pro ženu mazlení

Mazlení je pro mnoho párů součástí předehry. Letmé doteky, tulení i polibky vyvolávají sexuální touhu, která následně vede k milování. Odborníci ale tvrdí, že...

Výběr článků

Načítám