Hlavní obsah

Svatební dny odhalily letošní trendy. Přibylo těhotných nevěst

– Praha
Kristýna Léblová, Novinky, Kristýna Léblová

Čtrnáctého a patnáctého ledna se v hotelu Clarion v Praze konaly již tradiční Svatební dny, které nabídly nespočet inspirací pro dokonalou svatbu. Na výběr byly svatební šaty, prsteny, obleky, ale i dorty, vozy, dekorace a jiné doplňky. Zajímavostí je, jak svatby změnila koronavirová doba. Podle majitelky pražského svatebního salónu se například roztrhl pytel s těhotnými nevěstami.

Svatební dny odhalily letošní trendy. Přibylo těhotných nevěstVideo: Novinky

 
Článek

Trendy v šatech jsou každoročně různorodé. Podle majitelky svatebního salónu Adina Marie Novákové úplně vymizela čistá bílá, nevěsty spíše volí takzvanou ivory, nebo dokonce holubí šeď. Vždy jde ale o jemné tóny.

Výstřihy se z horní poloviny těla přesunuly i do té spodní. Mnoho nevěst má tak vysoký rozparek, jsou dokonce vidět kalhotky.

Předstírala svatbu, aby se ozval bývalý partner

Koktejl

Vrací se osmdesátky

Nabírané rukávy byly populární v osmdesátých letech, ve světě jsou aktuálně in už tři roky. „Ve světě je nevěsty nosí už tři roky, tady se nevěsty teprve ostýchají, občas si je objednají, in budou určitě v příštím roce,“ svěřila Nováková.

„Co se nám ale vrací, je takzvaný styl ryby, to je vyštíhlení v oblasti pasu a rozšíření dole,“ říká s tím, že koronavirová doba přinesla i nečekané trendy.

Jeden z nich je, že nevěsty si šaty více kupují. Mnozí totiž svatbu zrušili právě kvůli restrikcím. Proto je lepší mít je doma ve skříni připravené v případě uvolnění restrikcí.

Foto: Novinky

Vrací se osmdesátkové rukávy.

„Vždy se navíc vdávaly nevěsty, které byly těhotné, ale teď jsou těhotné opravdu častěji. Možná i o 200 procent než dříve,“ usmívá se Nováková.

Svatebčany nerozhodil ani mohutný požár. Dál se věnovali hostině

Koktejl

Ženich musí vyčnívat

Říká se, že muži to mají s výběrem svatebního oděvu jednodušší, ale podle prodejců ne každému všechno sluší.

„Záleží, v čem se ženich dobře cítí. Máme takové obchodní střihy, to mají muži rádi, ale pokud je svatba například na zámku, musí být slavnostní i oblek, ženich pak vyčnívá,“ vysvětlila Novinkám Andrea Tučková, asistentka prodeje firmy Kleinod.

Foto: archiv firmy

Kšandy a motýlky jsou in. Kleinod

Podle ní je stále nejpoužívanější barva modrá. Ti, co ji ale moc nemusí, využívají antracitovou nebo klasickou šedivou. Do módy se také vrátily kšandy a klobouky.

Prsteny se rozzářily

Podle zlatníka se snubní prsteny letos hodně rozzářily. „Tento rok se používá ještě více kamenů než dříve. Záleží pak samozřejmě na financích, zda jsou to zirkony nebo brilianty,“ řekl Novinkám zlatník Milan Ulbrych s tím, že snoubenci ale z 99 procent volí bílé zlato.

Foto: Novinky

Novomanželé volí prsteny hlavně z bílého zlata s hodně kamínky.

Lila je trendy

Co se dekorací týká, podle jednatelky mojeparty.cz Renaty Krňákové už několik let volí snoubenci přírodní styl.

„Snaží se o přirozenost, proto bývají svatby na statcích nebo v přírodě. Používá se hodně juta na dekoraci stolů. Barevnost květin bývá pastelová růžová. Pro tuto sezonu přetrvává také odvážnější zlatorůžová. Co se ale objeví na trhu někdy v březnu, bude pastelová lila,“ upozorňuje Krňáková.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám