Hlavní obsah

Základy šatníku podle návrhářky Zuzany Kubíčkové

Novinky, Linda Humlová

Ženský šatník je taková malá Pandořina skříňka. Často totiž skrývá oblečení, které je buď malé, nebo staré, rozbité, nepadnoucí, či je zkrátka v rozporu s naší momentální náladou. Výsledkem toho je pak přeplněná skříň praskající ve švech a partnerův údiv nad větou „Já prostě nemám co na sebe.“ Zbavte se těchto kostlivců ve skříni a inspirujte se nadčasovými základy šatníku podle návrhářky Zuzany Kubíčkové.

Foto: archiv Zuzany Kubíčkové

Návrhářka Zuzana Kubíčková

Článek

Zuzana Kubíčková patří mezi nejuznávanější české návrhářky. Její tvorba je plná večerních společenských šatů, rafinovaného spodního prádla, ale i univerzálních a elegantních kousků. Právě ty se staly námětem k její nové, dostupnější oděvní linii Pop, která nabízí klíčové kusy osvědčených střihů, z kvalitních materiálů a s jejím nezaměnitelným rukopisem. Zkrátka oblečení, které ve skříni chcete mít.

„Pop je vlastně zúročením zkušeností získaných z mé každodenní práce se zákaznicemi. Chci, aby ženy nosily šaty, které tvoříme, a proto se snažím nabídnout kvalitní a současně dostupný dámský šatník. Výroba v malých sériích umožňuje příznivější ceny a nadčasové, klasické střihy zase šanci na delší životnost oděvů,“ vysvětluje Zuzana Kubíčková.

Foto: Radka Leitmeritz

Vybrat si může žena každého věku.

Méně je více

Základní sestava dámského šatníku podle návrhářky obsahuje malé černé nebo bílé šaty, pouzdrovou a kolovou sukni, top z lehké splývavé látky v kombinaci s krajkou, cigaretové kalhoty, a také trenčkot.

Tento základ návrhářka dále doplnila o výraznější, ale stále nadčasové kousky v čele s krajkovanými šaty a topy nebo tylovou mikinou. V kolekci nechybí ani pro návrhářku typický límeček, který tentokrát zdobí krajka a stužka. Dá se nosit na mnoho způsobů, skvěle ozvláštní jak jednoduché šaty, tak bílou košili či tričko.

Foto: archiv Zuzany Kubíčkové

Límeček, 3 725 Kč. Mikina, 12 760 Kč. Top, 6 890 Kč. Trenčkot, 24 490 Kč.

Celá kolekce je určena pro všechny generace, od mladých dívek až po jejich babičky. Myšlenka celého konceptu je navíc taková, že se kousky dají navzájem kombinovat a pomocí doplňků se dají uzpůsobit každé příležitosti.

Zima versus léto

Oproti zimě si léto žádá svěžest, a tak je vhodné svému šatníku dodat kapku barvy nebo nadčasový vzor. Zuzana Kubíčková svou letní kolekci oživila kostkou vichy v bledě modré a univerzální černé barvě.

Název vzoru je odvozen od francouzského města Vichy, které bylo vedle proslulých léčivých pramenů a kosmetiky dříve také významným producentem bavlněných tkanin. Proslavila ho navíc i francouzská herečka Brigitte Bardotová, když si před více než půlstoletím nechala z jednoduše kostkované bavlněné látky ušít své svatební šaty.

Foto: Profimedia.cz

Svatební šaty Brigitte Bardotové

„Chtěla jsem přidat barvu a použít prvek, který je absolutně nadčasový. Kostka se stejně jako proužky nebo puntík bude nosit i za dalších pět, deset let. Tyto vzory nikdy nebudou mimo. Bledě modrou a černobílou vichy kostku z bavlněného plátna jsem navíc našla u českého dodavatele, který se zaměřuje na materiály pro pánské košile, vyniká vysokou kvalitou. Tím bylo rozhodnuto. Světle modrá je výsostně letní, zatímco černobílá, navíc v kombinaci s krajkou, může být velmi elegantní.”

Foto: archiv Zuzany Kubíčkové

Šaty, 11 300 Kč. Top s krajkou, 7 730 Kč. Brož s pusinkou, 2 880 Kč.

Kolekci dominují nové vzdušnější střihy, přičemž klíčovými kousky jsou volné šaty, lehký pláštík a zkrácený top tzv. „crop top”. „Zatímco na zimu je základem dobrý kabát, protože pod hřejivým kabátem můžete mít i šaty z letního materiálu, v létě jsou to vzdušné šaty, takové, v nichž vám bude dobře i v parném dni. Dobré jsou také nátělníky, které se dají vzít úplně ke všemu,” doporučuje Kubíčková. K nim pak už stačí jen přidat elegantní sandálky a kabelku.

Foto: Radka Leitmeritz

Kolekce POP

A jaký kousek z kolekce byste si podle návrhářky měla odnést? „Těžko vybírám jeden. Z vlastní zkušenosti bych jich doporučila více, protože je unosíte i na zcela odlišné příležitosti; například mikinu z vyšívaného tylu či zkrácený kostkovaný top. Ale pokud musím vybrat opravdu jeden jediný, byly by to černé projmuté šaty s kolovou sukní. Jejich silueta neskutečně lichotí každé postavě a dají se nosit na tisíc způsobů,” uzavírá návrhářka.

Foto: archiv Zuzany Kubíčkové

Zleva šaty, 11 250 Kč. 23 690 Kč. 15 790 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám