Hlavní obsah

Unikátní soubor večerních rób pod taktovkou Zuzany Kubíčkové

Novinky, Linda Humlová

V rámci zářijové přehlídky Mercedes-Benz Prague Fashion Week proběhlo i exkluzivní představení nové kolekce módní návrhářky Zuzany Kubíčkové s názvem Secret Garden. Přehlídka se konala v patnáctém podlaží majestátního hotelu International, kde se nabízel pohled nejen na velkolepé večerní róby, ale i na noční Prahu.

Foto: Ondřej Janů

Šaty od návrhářky Zuzany Kubíčkové

Článek

K vidění bylo 21 rafinovaně zdobených a ručně zpracovaných večerních šatů z prémiových látek, které pocházejí z italské rodinné manufaktury Ricamficio Paolo, která dodává látky pro věhlasné světové módní domy jako Dior, Chloé, Burberry, Miu Miu apod.

Foto: Mojmír Bureš

Róby od Zuzany Kubíčkové

Inspirace květinami se prolíná celou kolekcí, která zahrnuje modely ve starorůžové, pastelové mint a bledě modré, šeříkové, rudé, zelené, oranžové a dalších barvách.

Některé látky připomínají barokní plátna a kontrastují tak s jednoduchými liniemi a nadčasovými, klasickými střihy. Neopakovatelnou atmosféru magické zahrady pak dotváří luxusní materiály, jako je samet, vyšívaný a plisovaný tyl, hedvábí, zlatá metalická krajka s výšivkou, krémová hedvábná krajka pošívaná flitry či guipure krajka.

Foto: Ondřej Janů

Zuzana Kubíčková

Vrcholným kouskem byly dlouhé šaty s květinovými aplikacemi a ručně vyšívanými ozdobami, kde má každý květ jiné barevné provedení. Na těchto šatech se pracovalo 60 hodin.

Foto: Ondřej Janů

Zuzana Kubíčková

„Vždy jsem toužila zpracovat květinovou inspiraci. Ale měla jsem o tom své představy – chtěla jsem mimořádnost a originalitu každého květu přenést i do své kolekce. Inspiruje mě práce starých mistrů a tradiční řemeslné postupy. Současně jsou pro mou tvorbu do jisté míry typické šaty pro mimořádnou příležitost – to je dáno tím, že se věnuji především individuální zakázkové tvorbě. Mé zákaznice si většinou přejí šaty výjimečné, osobní a současně uvažují prakticky a chtějí, aby šaty byly nadčasové,“ popisuje vznik kolekce Secret Garden sama návrhářka.

Foto: Ondřej Janů

Zuzana Kubíčková

Foto: Mojmír Bureš

Róba od Zuzany Kubíčkové

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám