Hlavní obsah

Zlatokopky aneb Když se ženy vyznají

Právo, Vladimír Plesník

Jsou slavné a po svém boku mají vždy velmi bohaté muže, i když ve Spojených státech mnohdy začínaly od nuly. Je to náhoda, skutečná láska, nebo vypočítavost? Zlé jazyky je pasovaly na zlatokopky… Buď jak buď, dnes si v každém případě žijí jako v bavlnce.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z nejsledovanějších párů současnosti - Kim Kardashianová a raper Kanye West. „To si ani nedokážete představit, jaké úsilí to stojí být dokonalou,“ říká teď dobře vdaná dáma.

Článek

Kim Kardashianová (33) neoplývá jedinečným hlasem, její herecké nadání přirovnal Colin Randall, filmový kritik listu The Los Angeles Times, k talentu hodně opotřebovaného parního válce a postrádá také výjimečné schopnosti. Přesto jako celebrita dnes v Americe prakticky nemá konkurenci.

Vsadila na plné ženské tvary s důrazem na nezaměnitelné sedací partie vyztužené silikonem. Skamarádila se s pařmenkou Paris Hiltonovou (33) a díky ní lovila v nejvyšších kruzích. Tak dlouho spolu se sestrami Kourtney (35) a Khloé (30) vymetaly večírky, až je - konečně! - nepřehlédla televize E!. Plácly si na natočení reality show Držte krok s Kardashianovými - a ony oslnivě prorazily.

Než se stala světoznámou, vystřídala pár movitých a vlivných mužů, s nimiž jí to nevyšlo. Jako devatenáctiletá se po čtyřměsíční známosti provdala za hudebního producenta Damona Thomase (43), pod jehož křídla patřili i Pink a Lionel Richie. O tři roky později se on rozhodl pro konec manželství a ona si později vybavila, že nejen přehlížel její pěvecké ambice, ale že ji i fyzicky týral.

Soudit se umí

Ještě před rozvodem se dala dohromady se zpěvákem jménem Ray Z. (33). Bouřlivý vztah plný rozchodů a shledání už patřil minulosti, když v roce 2007 proniklo na veřejnost video s jejich milostnými hrátkami. Kardashian podala žalobu na firmu Vivid Entertainment, jež snímek pod názvem Kim K Superstar rozšiřovala. Vysoudila pět miliónů dolarů (108 mil. korun) - odrazový můstek pro další vzestup.

V srpnu 2011 si při okázalém obřadu vzala Krise Humpriese (29), basketbalistu New Jersey Nets. Po 72 dnech požádala o rozvod. „Nesedli jsme si,“ vysvětlila lakonicky.

Zlí jazykové tvrdili, že nešlo o nic jiného než o marketingovou akci na přilákání pozornosti.

„Jepičí manželství od začátku pojala jen jako tiskárnu na peníze. Použitelnost každého muže v jejím životě se počítá podle toho, kolik publicity dokáže vytlouct ze vztahu s ním a jak jí pomůže v další honičce za štěstím a slávou,“ napsal publicista Jonathan Jaxson. Kim odpověděla žalobou.

A to majstrštyk měla teprve před sebou - postaral se o něj opět snubní prsten. Letos v květnu se provdala za slavného rapera Kanyeho Westa (37), přičemž od loňského června už je na světě jejich dcera, kterou pokřtili North West (Severozápadní).

Zdánlivě různorodý pár zůstává podle internetových vyhledávačů nejsledovanější dvojicí. Po spořádané „Brangelině“, která do toho po devíti letech konečně praštila, a Beyoncé s Jay-Z jsou ve své pozici neotřesitelní. „To si ani nedokážete představit, jaké úsilí to stojí být dokonalou,“ postěžovala si Kim, jejíž majetek odhadl letos Forbes na 45 miliónů dolarů (972 mil. korun).

Foto: Profimedia.cz

Aby mohla o čtyřicet let mladší Crystal Harrisová dědit, musí otci Playboye Hughu Hefnerovi přivést na svět potomka.

Zajíček má podmínku

Crystal Harrisová (28) a Hugh Hefner (88) se o Halloweenu v roce 2008 potkali na večírku Playboye, kam ji pozvala kamarádka. Manželství s věkovou propastí šedesáti let nečekal idylický start. Zatímco zásnuby v prosinci 2010 nepoznamenalo žádné zaškobrtnutí a modrooká blondýna přijala drahocenný prsten, o půlroku později, těsně před obřadem, zakladateli Playboye prchla.

Pokusila se prodat šperk s tříkarátovým diamantem v přepočtu za 1,5 miliónu korun i hluboko pod cenou - a neuspěla. Ostřílený a zazobaný proutník Hefner nezahálel a vybíral si mezi zajíčky - utěšitelkami ze své stáje. „Nevěsta na útěku“ tudíž hodila zpátečku a - světe, div se! - konala se svatba.

S Hefem se cítím sama sebou a to považuji za základ osobního štěstí,“ svěřila se „Crystalka“. Netají se tím, že by chtěla mít s Hughem dítě jako důkaz, že ho doopravdy miluje. Příliš se však neví, že předmanželská smlouva stanovila jako podmínku pro dědictví právě společného potomka.

Foto: Profimedia.cz

Ivana a Donald Trumpovi

Českou stopu nelze přehlédnout

Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, je třeba se zmínit o tom, že v Americe se o sebe uměly postarat i ženy, které sem přišly hledat štěstí. A do této pokladnice přispělo i Česko, přesněji řečeno Československo. Jméno Ivana Trumpová (65) se mohlo tesat do kamene.

Krátce po emigraci se Ivana Zedníčková provdala za rakouského lyžaře Alfreda Winkelmayera. „Znali jsme se ze závodů a už dlouho mě miloval. Já jeho nikdy a ani jsem to nezastírala. Byl to prostě obchod,“ hodnotila dvouleté manželství.

Přes Montreal se dostala do New Yorku, kde příběh o Popelce nabral na obrátkách. V jedné luxusní restauraci ji spatřil miliardář Donald Trump (68), ztratil hlavu a po necelém roce si ji odvedl k oltáři.

„Ivana připomínala žraloka. Krásná, ale chladná, ženství ji opouštělo. Připadalo mi, že je víc chlap než já,“ líčil později Trump, který její nesmlouvavost pocítil při „oškubání“ při rozvodu - vynesl jí 25 miliónů dolarů (540 mil. korun) Pak následovaly plastické operace, botox, dvě manželství s mladými Italy, „lásky“ se zajíčky. I když je šestinásobnou babičkou, producírování v bikinách a minisukních si neodříká.

Foto: Profimedia.cz

Oksana Grigorieva s Melem Gibsonem

Na Rachel žádná nemá. Ani Oksana

Ruská zpěvačka a pianistka Oksana Grigorieva (34) si v roce 2009 kolem prstu omotala tehdy ještě ženatého herce a režiséra Mela Gibsona (58). O rok později ho nařkla z domácího násilí, což doložila telefonními a textovými výhrůžkami smrtí jí i dcerce Lucii. Herec ji prý obviňoval, že je zlatokopka.

Gibsonovi právníci nahrávku zpochybnili jako zfalšovanou. Soud se ovšem slitoval a přiřkl jí 750 tisíc dolarů (16,2 mil. korun) místo požadovaných 15 miliónů dolarů (324 mil. korun) a dům v kalifornském Sherman Oaks.

Foto: Profimedia.cz

Rachel Hunterová a Rod Stewart

A na závěr rekordmanka. Novozélandská topmodelka Rachel Hunterová (44), známá v plavkách z titulních stránek časopisu Sport Illustrated, omámila svými křivkami rockovou legendu Roda Stewarta (69). Svazek trval oficiálně šestnáct let, po nichž se úředně rozvedli, ale pár se fakticky rozešel už v roce 1999. Po rozvodu přistálo na kontě této krásky 66 miliónů liber (2,32 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám