Hlavní obsah

Zhubl padesát kilo a na břiše mu zůstala přebytečná kůže. Sebevědomí získal až po plastice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes třicetiletého Martina dlouhá léta trápila nadváha. Moc dobře si uvědomoval, že se kila navíc podepisují nejen na jeho nízkém sebevědomí, ale i zdraví. Rozhodl se s tím něco dělat. Upravil jídelníček, pravidelně posiloval, běhal a váha začala padat dolů. Z původních 110 kg zhubl na 60 kg. Cítil se pak mnohem lépe, ale k dokonalosti to mělo ještě daleko. V oblasti břicha mu zůstal převis kůže. Pochopil, že se bez pomoci odborníků neobejde.

Foto: archív pana Martina

I muži mají právo být se sebou spokojeni

Článek

Přestože zhubl na základě vlastního úsilí neuvěřitelných padesát kilogramů, jeho sebevědomí se příliš nezlepšilo, a to kvůli přebytečné kůži v oblasti břicha, která mu tam i přes usilovné cvičení zůstala.

„Představa, že bych s dětmi šel na koupaliště, nepřicházela v úvahu. Měl jsem v sobě blok sundat si tričko,“ svěřil se.

Vzhledem k tomu, že se toužil cítit lépe a zároveň na svém těle neustále pracovat a cvičit, rozhodl se, že se poradí s odborníky, a navštívil kliniku MEDICOM Clinic. Tam se ho ujal primář Pavel Horyna, který mu doporučil podstoupit abdominoplastiku, během níž by mu přebytečnou kůži z těla šetrně odstranili.

„Pan Martin během tří let zhubl 50 kilogramů, což je obdivuhodné. Vzhledem k množství redukovaného tuku mu v podbřišku zůstal kožní převis, který maskoval ve spodním prádle. Pochopitelně mu překážel v osobním, intimním i sportovním životě. Po osobní konzultaci jsem proto doporučil abdominoplastiku, při které bychom odstranili tento kožně-podkožní lalok a navíc i břicho zpevnili. Výsledkem mělo být ploché, pevné a Martinovou pílí vysportované břicho,“ vysvětluje Pavel Horyna.

Styděla se za své větší břicho. Sebevědomí jí vrátila až šetrná liposukce

Styl

„Pan primář mi důkladně vysvětlil, jak bude operace probíhat a na co se budu muset připravit. Jeho přístup mě velmi uklidnil a přes strach z bolesti a lehké obavy, co bude, až se probudím, jsem se rozhodl zákrok podstoupit,“ svěřil se Martin.

A dnes moc dobře ví, že učinil správné rozhodnutí. Operace dopadla skvěle a Martina asi nejvíce překvapilo, že ani po probuzení necítil žádnou bolest, z které měl největší strach. „Kdybych neměl zavázané břicho, opravdu bych si myslel, že jsem zákrok ani nepodstoupil,“ svěřil se Martin a jedním dechem pochválil personál, díky kterému prý zažil opravdu nadstandardní péči.

I hojení rány probíhalo zcela bez bolesti a komplikací. Sám byl okamžitě překvapen, jak moc ploché břicho mu po zákroku zůstalo. Navíc sám ani na první pohled neviděl žádnou jizvu. Ta se totiž skrývala vespod břicha.

Do práce se vrátil Martin asi měsíc po zákroku a po šesti týdnech už mohl začít zlehka cvičit.

Foto: MEDICOM Clinic

Před a po zákroku

Martin je z výsledku operace břicha naprosto nadšený. Konečně si může vzít upnuté tričko a vybírat módu, která se mu líbí. Nemusí se v ničem omezovat. Může dělat, co chce a co ho baví.

Nejvíce se přitom změnil jeho pohled na sebe samotného, což pozitivně ovlivnilo celý jeho život, a to jak po osobní, tak pracovní stránce.

„Hodně mužů si stále myslí, že plastická chirurgie je převážně určena pro zkrášlování žen. Ale už dávno tomu tak není. I pánové mají právo se cítit dobře a být se sebou spokojeni. Ten pocit znovu nalezeného sebevědomí je totiž k nezaplacení,“ uzavírá Martin.

Abdominoplastika

„Abdominoplastika je často indikována u žen, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých svalů břišních a vyklenutí břišní stěny. Druhou skupinou klientek jsou ty, které trpěly v minulosti výraznou nadváhou. U těchto žen je ale nutné, aby před výkonem výrazně zredukovaly váhu, protože tuk uvnitř břicha chirurgicky odstranit nelze. Smyslem abdominoplastiky tedy v první řadě není odstranění nadbytečné kůže a podkožního tuku, ale zpětné sešití podélných břišních svalů k sobě. Často bývá nutný posun pupku směrem nahoru, ale většinou, zejména ve spojení s liposukcí, je efekt abdominoplastiky velmi výrazný,“ dodává profesor Pavel Brychta, přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Článek vznikl ve spolupráci s MEDICOM Clinic.

Po dětech ztratila ženské křivky i sebevědomí. Rozhodla se proto pro plastiku prsou

Styl

Operace jí změnila pohled na sebe samu

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám