Hlavní obsah

Styděla se za své větší břicho. Sebevědomí jí vrátila až šetrná liposukce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletá Marie svou veškerou energii věnuje své těžce postižené dceři Karolínce, která vyžaduje 24hodinovou péči. Na sebe samou jí tak nezbývá téměř žádný čas. Nepravidelná strava, nedostatek odpočinku a stres zapříčinily, že se jí nepodařilo zhubnout poporodní kila a na bříšku jí zůstal převis, kvůli kterému se paní Marie přestala cítit ve svém těle dobře.

Foto: Medicom Clinic

Liposukce břicha Marii zvedla sebevědomí.

Článek

Ne vždy je život takový, jaký si vysníme. Když se paní Marii kvůli komplikacím při porodu narodila holčička s těžkým poškozením mozku a dalšími závažnými zdravotními problémy, byl to pro ni šok. Přesto nic nevzdala a začala se všemi životními útrapami statečně bojovat.

Péče o Karolínku jí zabrala veškerý čas i energii. Zatímco některé ženy i vlivem stresu rychle zhubnou, u paní Marie tomu bylo jinak. Právě stres, nedostatek odpočinku a nepravidelná strava způsobily, že jí zůstala poporodní kila navíc a na břiše znatelný převis. Byla tak ve svém těle velice nespokojená a styděla se sama před sebou.

Hledala proto řešení, které by jí pomohlo se cítit lépe po psychické stránce, a začala uvažovat o plastické operaci. Se svou kamarádkou, která ji ve všem podporuje, tak navštívila pražskou pobočku Medicom Clinic, kde jí byl doporučen pan doktor Pavel Popelka.

Ten jí nejprve řekl o všech možnostech a pak sám doporučil šetrnou liposukci břicha v lokální anestézii. Následně vysvětlil i přesný postup zákroku, včetně rekonvalescence.

Foto: Medicom Clinic

Paní Marie při konzultaci s plastickým chirurgem Pavlem Popelkou

„Paní Marie za mnou přišla na konzultaci, protože ji trápilo větší bříško. Vzhledem k silnější tukové vrstvě a protože jsme museli současně vyřešit nadbytek kůže, doporučil jsem jí laserovou liposukci. Laser prohřeje podkoží a nastartuje syntézu kolagenu. To vede k následnému vypnutí kůže v operované oblasti, což jsme u paní Marie potřebovali,“ vysvětluje sám plastický chirurg Pavel Popelka.

I v padesáti se chtěla líbit, omlazení pleti jí dodalo sebevědomí

Styl

Další výhodou šetrné liposukce břicha v lokální anestezii je rychlá rekonvalescence a minimální zátěž pro organismus. Marie navíc velmi ocenila, že se po zákroku mohla ihned vrátit domů a být se svou dcerou Karolínkou.

„Bezprostředně po zákroku jsem se cítila skvěle a už druhý den jsem mohla s opatrností fungovat. Bolest bych přirovnala k pocitům po náročnějším cvičení,“ svěřila se s úsměvem paní Marie.

Foto: Medicom Clinic

Paní Marie před a po zákroku

Celková rekonvalescence trvala 6 týdnů, během kterých Marie nosila stahovací spodní prádlo a také si válečkovala břicho pro co nejlepší výsledek.

„Upřímně, výsledek naprosto předčil mé očekávání. Jsem opravdu velmi nadšená. Moc mi to pomohlo po psychické stránce, protože se konečně líbím sama sobě, navíc mě změna motivovala k další práci na sobě,“ uzavírá Marie.

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Po dětech si splnila sen cítit se opět ženou. Nejtěžší na plastice prsou bylo sebrat odvahu

Styl

Čtyřnásobnou matku trápila vytahaná kůže na břiše, pomohla jí až operace

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám