Hlavní obsah

Ženy stráví úpravou zevnějšku více než tři měsíce svého života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

V průměru kolem 137 dní ze svého života stráví žena tím, že se upravuje, než je schopna odejít do společnosti. Přesněji 3 276 hodin věnovaných zkrášlení svého zevnějšku na jednu každou průměrnou ženu připadlo v rozsáhlém průzkumu jedné kosmetické společnosti.

Článek

Před nocí strávenou ve společnosti pak ženy v průměru potřebují každý týden asi hodinu na to, aby se lidově řečeno „hodily do pořádku“.

Mužům přitom péče o vlastní exteriér trvá jen 1 092 hodin za celý život, tedy něco kolem 45,5 dne. Pánové sice na sebe dbají stále více, ale pořád k tomu potřebují v průměru o třetinu méně času.

„Je potřeba depilovat se voskem, použít peeling, zvlhčovač pleti, vyžehlit si vlasy, nalakovat je a vytrhat si obočí,“ vyjmenovala mluvčí společnosti Skinbliss jen některé z mála činností, které při velké péči o vzhled ženy provozují.

Skinbliss se specializuje na produkty pečující o pleť a pomáhající zlepšovat nedokonalosti ženské krásy.

Reklama

Související články

Nízké sebevědomí vylepší podzadenka

Americká psycholožka Karin Hartová se celý život snaží zvedat lidem sebevědomí a pomáhat jim v nejtěžších životních situacích. Když jí samotnou ale začalo...

Každodenní pocit štěstí prodlužuje život

Po štěstí touží každý, ale jen málokdo dokáže najít štěstí ve všedních okamžicích každodennosti. Ale podle nizozemských odborníků je tohle umění klíčem...

Ne každý, kdo přestane kouřit, ztloustne

Celá řada kuřáků nechce přestat kouřit díky obavám, že hned poté ztloustnou. Přestože skutečně nějaký kilogram přiberou čtyři z pěti exkuřáků, odborníci tvrdí,...

Výběr článků

Načítám