Hlavní obsah

Žena žila šest let s kocovinou. Mohly za to prsní implantáty

Novinky, lin

Šestadvacetiletá číšnice Nat Alexanderová prožila posledních šest let s pocitem, který by se dal popsat jako nepolevující kocovina. Extrémní únavu a otupělost navíc doplnila ztráta citu v levé části těla i obličeje. Až po letech, kdy se Nat cítila již zcela vyčerpaná a uvažovala i nad sebevraždou, nakonec lékaři zjistili, že za jejím stavem stojí prsní implantáty, které mladé ženě způsobily otravu.

Foto: Profimedia.cz

Nat Alexanderová

Článek

Nat Alexanderovou z australského Queenslandu dlouho trápily zdravotní problémy. Doktoři ji neustále ujišťovali, že je naprosto v pořádku, přestože levá část jejího těla včetně obličeje byla znecitlivělá a neustále se cítila na omdlení. Kvalita jejího života dlouhodobě klesala a brzy se přidaly i psychické potíže a myšlenky na sebevraždu.

„Seznam problémů se zdál být nekonečný. Byla jsem neustále unavená, mysl byla stále otupělá, cítila jsem svalovou slabost a vedle chronické bolesti jsem se potýkala i s konstantní bolestí kloubů,“ uvedla Nat Alexanderová pro Daily Mail. Lékaři si s jejím stavem nevěděli rady a nevěnovali mu proto velkou pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Snímky ňader před operací

Rozuzlení celé situace přišlo až v okamžiku, kdy Správa léčiv a potravin (FDA) vydala zprávu o tom, že silikonové implantáty, které si nechala Alexanderová voperovat, obsahují toxické látky, které mohou přivodit otravu, a dokonce i rakovinu.

„Před šesti lety jsem si myslela, že pořízení prsních implantátů bylo nejlepší rozhodnutí mého života. Po pěti letech mi ale bylo na umření,“ dodala.

Foto: Profimedia.cz

Nat Alexanderová na operačním sálu

„Čím víc jsem si o tom zjišťovala, tím víc jsem byla rozzlobená. Nevěřím tomu, že by to byl vzácný projev, myslím si, že spousta žen ještě nebyla diagnostikována,“ říká. Kvůli přetrvávajícím obtížím se proto rozhodla pro okamžité vyjmutí implantátů.

„Moje prsa jsou teď sice malá, ale nezabíjejí mě. Neohrožují můj imunitní systém a nezahlcují moje tělo silikonem. Jsou přirozená a zdravá. Jizvy, které mi na hrudi zůstanou, budou trvalou připomínky ceny, kterou jsem zaplatila za svou marnivost,“ dodává Alexanderová a doufá, že její příběh se dostane k co nejvíce ženám, které silikony již mají nebo o nich uvažují.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

lately I've heard a lot of people complaining about their positions in life, hating their job, not being satisfied with their physiques or their state of mind is clouded and negative. I will always ask them 'why are you in this position? what have you done to try and change it?' there's always an excuse, 'I don't have enough time'. I understand that we're all busy and I get that, however my point of view is that you need to prioritise what is more important. I know for me personally once I've set out to achieve something, or don't like where I am or what I'm doing, I do everything I can to change my position. if it means staying up late, sacrificing a sleep in or working weekends to succeed.. then I'm doing it. I can honestly say that I am the happiest I've ever been with my position in life right now and I wouldn't change a thing! ❤☺👌🏽

Příspěvek sdílený NAT ALEXANDER (@nataliealexander), Led 31, 2017 v 11:58 PST

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám