Hlavní obsah

Žena s lipedémem se stala žádanou modelkou

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmatřicetiletá Heather Johnsonová se podle svých slov s lipedémem narodila. Tato patologická porucha ukládání tuku může za to, že její tělo nerovnoměrně ukládá tuk do oblasti stehen. I přesto se ale naučila mít sebe samu ráda takovou, jaká je, dokonce se začala věnovat i modelingu.

Foto: Profimedia.cz

Heather Johnsonová

Článek

Heather Johnsonová trpěla nedostatkem sebevědomí již od dětství. Mnoho lidí se jí totiž posmívalo, že je obézní. Vinou posměšků začala držet první dietu již v 6 letech.

Následoval začarovaný kolotoč jojo efektů, který ale vždy dopadl ještě větším nárůstem hmotnosti. Heather se proto ve svých 31 letech rozhodla podstoupit zmenšení žaludku, díky němuž část své váhy shodila.

I přes zhubnutí se jí ale nepovedlo zeštíhlit své problematické zóny v oblasti stehen a boků. Pro představu – jedno její stehno má v obvodu necelých 90 centimetrů.

Vynecháním cukru, ketodietou a půstem zhubla za rok téměř 90 kilogramů

Zdraví

V roce 2016 se rozhodla jít se svým příběhem ven prostřednictvím sociálních sítí. Až na Instagramu se dozvěděla, že by mohla trpět lipedémem. Tedy chronickým onemocněním podkožní tukové tkáně, které postihuje téměř výhradně ženy, a to především na dolních končetinách.

Foto: Profimedia.cz

Modelky všech tvarů jsou stále vyhledávanější

Internetový prostor byl k Heather vlídný. Narazila na mnoho různých žen, které se potýkaly se stejnými nebo podobnými problémy, a navíc našla i mnoho lichotníků mezi muži. Díky tomu získala své sebevědomí zpět a její sociální sítě sleduje přes půl milionu lidí.

Heather se tak stala terčem zájmu nejrůznějších značek, jako je Shein či Fashion Nova. Navíc si získala mnoho fanoušků i mezi celebritami. Otevřeně její práci podporují například modelky Tyra Banksová či Ashley Grahamová.

Plus size modelky či modelky vymykající se klasickému vzezření jsou čím dál tím větším fenoménem. Nedávno oznámila například světově proslulá značka spodního prádla Victoria’s Secret zcela novou strategii, podle níž nahradí ikonické andílky (modelky pyšnící se velmi štíhlou postavou ve spojení s ženskými křivkami) ženami, které nepodléhají klasickému zobrazování žen ve spodním prádle.

Podle amerického listu New York Times vznikla nová skupina zvaná VS Collective. Ta je složená ze sedmi žen, které se mají stát poradkyněmi a hlavními tvářemi značky. Součástí kolektivu je například americká fotbalistka Megan Rapinoeová, lyžařka Eileen Guová nebo plus size modelka Paloma Elsesserová.

Foto: Profimedia.cz

Heather Johnsonová udělala ze svého onemocnění přednost

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám