Hlavní obsah

Žena roku v hubnutí dokázala snížit svou hmotnost o dvacet velikostí

Novinky, Dana Sokolová
Londýn

Titul Žena roku v hubnutí 2010 získala pětadvacetiletá Angličanka Harriet Jenkinsová, které se podařilo zhubnout o více jako polovinu své původní váhy, díky čemuž začala oblékat až o 20 velikostí menší oblečení. Úžasné na tom všem je, že nepodstoupila žádný chirurgický zákrok na zmenšení žaludku apod., ale vše zvládla pomocí své pevné vůle a také díky změně jídelníčku a cvičení.

Článek

Je až neuvěřitelné, jak zvládla Harriet Jenkinsová zhubnout za pouhých 19 měsíců poté, co se rozhodla razantně změnit svůj život. Její váha klesla z více jak 168 kg na pouhých 73 kilogramů. Dívka tedy zhubla o více jak polovinu své původní váhy a její velikost oblečení 30 se zmenšila na velikost 10 (vel. 36), zhubla tedy až o 20 velikostí.

Foto: Profimedia.cz

Harriet Jenkinsová před zhubnutím.

"Můj svět se zcela změnil. Ve svém životě jsem nyní dosáhla všeho, po čem jsem toužila. Ale nebylo to jen kvůli vylepšenému vzhledu, ale také díky sebevědomí a jistotě, kterou jsem před hubnutím nikdy neměla," svěřila se Harriet na slavnostním předávání cen časopisu World a dodala:" Nemyslím, že bych se cítila stejně, pokud bych zhubla pomocí nějaké operační metody. Lidé by měli vědět, že výrazně zhubnout lze i vlastní vůlí."

Foto: Profimedia.cz

Harriet Jenkinsová

Jak se z ošklivého káčátka stala krásná dcera

Její příběh rázem obletěl svět. Z velmi obézní a nezaměstnané mladé dívky, která od dětství byla středem posměchu od spolužáků, se během roku a půl stala úspěšná, štíhlá žena, jež září sebevědomím.

Navíc všeho dosáhla jen svou pevnou vůlí. Výrazně změnila jídelníček a začala pravidelně cvičit.

Foto: Profimedia.cz

Harriet Jenkinsová při 173 cm nyní váží 73 kg. Zhubla o 95kg.

Čokoládu, sušenky, klobásy, rohlíky a fast food vyměnila za ovoce, zeleninu, domácí dietní stravu a nízkotučné jogurty. K tomu všemu začala běhat a chodit na setkání lidí s nadváhou.

S jídelníčkem i cvičebním plánem jí pomohla právě odbornice na výživu z centra lidí s nadváhou.

Harriet byla mile překvapena, jak ji v klubu přivítali. Přestože ona sama byla doslova zhnusena mírami, které jí na prvním setkání odborníci naměřili, ostatní ji plně respektovali.

Jídelníček Harriet před hubnutím
Snídaně: Dva párečky v listovém těstě, koblihy
Svačina: Čokoláda, chipsy
Oběd: Sendvič se slaninou a vejcem, bramborové lupínky, sušenky
Svačina: Sladkosti a čokoláda
Večeře: Hotová jídla
Ostatní: Vodka, koláč a arašídy

Již za první týden zhubla o čtyři kilogramy, za měsíc pak 9,5 kilogramu a poprvé oblékla až o dvě velikosti menší šaty.

Za 19 měsíců se jí podařilo zhubnout téměř 95 kg, při své výšce cca 173 cm váží nyní 73 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete zhubnout? Zhasněte a zatáhněte závěsy

Držíte s kamarádkou dietu, ona hubne a vy ne, přestože jíte úplně to samé? Možná je to tím, že ona tráví více času potmě. Vědci teď totiž přišli s překvapivým...

Výběr článků

Načítám