Hlavní obsah

Ze zákulisí Fashion weeku aneb Jak se česaly modelky

Novinky, Eva Dvořáková

Na Fashion weeku v Londýně se představila řada módních stálic, ale i nováčků oděvního průmyslu. Modely, stejně tak jako modelky a jejich účesy, musely být vyšperkované k dokonalosti. Podívejte se do zákulisí na exkluzivní fotografie i postup práce, jak účesy vznikaly.

Foto: Profimedia.cz

Zákulisí přehlídky londýnského Fashion weeku.

Článek

Leckdo by možná řekl, že modelky, které se procházejí po molech, předvádějí hlavně oblečení. Ale není tomu tak. I zdánlivě obyčejně rovné vlasy vyžadují trpělivou práci kadeřníka i asistentů a jsou vizitkou i návrhářů, kteří prezentují své kolekce. Když se pak za jednu show vystřídá několik odlišných druhů účesů, mají kadeřníci plné ruce práce. Podívejte se, jak někteří z nich „kouzlili” na hlavách mladých slečen.

Značka Fashion East hledá každý rok mladé a talentované módní návrháře, kterým dává možnost prezentovat své modely na prestižním londýnském Fashion weeku. To je pro mladé umělce samozřejmě obrovská příležitost a možná i díky tomu se podělili o své zákulisní fotografie. Podívejte se na fotografie účesů dvou mladých návrhářek, ale i do backstage módní stálice Vivienne Westwood.

Ashley Williams

Ashley Williams vyrůstala na rodinné farmě a právě tam se zrodila její vášeň pro módu. Bylo to tehdy, když našla staré poklady ve skříních svých rodičů a prarodičů. Z těchto věcí načerpala inspiraci pro svou kolekci, již na Fashion weeku předvedla. Modelky nosily větrovky, hadí kůži i svršky lemované obyčejnou kůží.  Mark Hampton, globální ambasador TONI, jenž česal tuto i následující dvě přehlídky, dodal, že pro účesy hledal inspiraci v 70. letech. Vlasy vyžehlil do rovna, pouze je rozdělil precizní pěšinkou. Hlavním prvkem je ovšem lesk, který dělá účes zajímavějším a výraznějším.

Foto: TONI&GUY

Ashley Williams

Jak na to: Do vlhkých vlasů nastříkejte sprej pro tepelnou ochranu a vyfoukejte je do hladka, učešte pěšinku uprostřed, vlasy vyžehlete do hladka. Do délek aplikujte sérum pro vysoký lesk. Buďte opatrní u kořínků, aby vlasy nevypadaly mastně. Vlasy zafixujte lehce tužícím lakem.

Louise Alsop

Mladá návrhářka Louise Alsop se už na Fashion weeku ukázala. Tentokrát byla její kolekce daleko odvážnější, a to co se vlasů i oblečení týče. Nebojí se grafických potisků, které stylizuje do tmavších barev, přesto je ale její styl ženský a romantický. Vlasy působí poněkud chaoticky, ale právě zapletené copánky jim dodávají punc něžnosti. Směs punku a romantiky tvoří společně se stylovou kolekcí dokonalý soulad.

Foto: TONI&GUY

Louise Alsop

Jak na to: Ke kořínkům suchých vlasů aplikujte pěnové tužidlo pro objem. Na straně vytvořte pěšinku, vlasy stáhněte do čela do "falešné" ofiny a přes vlasy si dejte čepičku pod paruky (můžete použít i silonkovou ponožku). Vlasy pod čepicí mohou být rozcuchané a měly by působit "uplácnutě". Pak je vyfoukejte do sucha. Zbytek vlasů rozdělte na tři části. Postranní dvě části zaplétejte šikmo a postupně přidávejte do copánků. Poté sundejte čepici tak, aby ofina zůstala na místě. Ke kořínkům aplikujte extra tužící gel. Účes zafixujte silně tužícím lakem na vlasy.

Vivienne Westwood

Módní stálice Vivienne Westwood ve své kolekci Red Label opět obdivuje a vyzdvihuje svůj milovaný tartan a britský styl, pro které má slabost už od 80. let, kdy oba prvky představila ve své kolekci Harris Tweed. „Pro Red Label kolekci od Vivienne Westwood jsme tuto sezónu spojili styl Marylin Monroe s Indiana Jonesem,” říká Hampton. Tento účes se hodí i na společenské akce. Jemný rozcuch totiž nevadí, je absolutně přijatelný.

Foto: TONI&GUY Hair Meet Wardrobe

Vivienne Westwood

Foto: TONI&GUY Hair Meet Wardrobe

Vivienne Westwood

Jak na to: Do suchých vlasů nastříkejte sprej pro tepelnou ochranu a pro objem, vetřete pěnové tužidlo pro větší objem. Vlasy vyfoukejte do sucha. Při sušení je nadzvedávejte, abyste jim dodali potřebný objem. Poté vlasy postupně natáčejte na úzkou kulmu. Každou vlnu zafixujte sponkou, dokud nevychladne (5–10 min). Vlny pročešte a ještě natupírujte prsty. Na temeni vytvořte volný culík. Pro větší objem vlasy naaranžujte přes vlasovou podložku (tu ve tvaru donutu) a přisponkujte zespodu na krku. Celý účes zafixujte silně tužícím lakem na vlasy.

Reklama

Související témata:

Související články

Co o ženách prozradí odstín vlasů

Každá žena chce být jedinečná a něčím specifickým vyniknout. Každé se také líbí něco jiného, barvu a úpravu vlasů nevyjímaje. Zatímco tak jedna nedá dopustit...

Účesy slavných, které vstoupily do historie

Ojedinělým znakem každého člověka je jeho styl, hlas, chování, ale i to, jaký účes nosí na hlavě. V průběhu života se mění spousta věcí, a s nimi jdou ruku...

Výběr článků

Načítám