Hlavní obsah

Účesy slavných, které vstoupily do historie

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ojedinělým znakem každého člověka je jeho styl, hlas, chování, ale i to, jaký účes nosí na hlavě. V průběhu života se mění spousta věcí, a s nimi jdou ruku v ruce i vlasy. Podívejte se na ikonické účesy, kterým podlehly tisíce fanoušků i slavných hvězd.

Foto: Profimedia.cz

Vlasy, které změnily svět.

Článek

V dnešní době je zvykem kopírovat slavné tváře. Jejich módním stylem se totiž řídí světový módní průmysl, ale i obyčejní lidé, kteří si ho mezi sebou šíří většinou díky internetu, nebo prostřednictvím sociálních sítí. A s módou jdou ruku v ruce i vlasové kreace. Podívejte se proto na účesy, kterými se kdysi inspiroval celý svět.

Twiggy

V šedesátých letech patřila tato vyhublá dívka mezi nejznámější britské modelky. Celému světu ale neučarovaly jen její dlouhé nohy a velké oči, ale hlavně na tehdejší dobu nevídaný střih.

Vlasy ostříhané „na kluka” s učesanou pěšinkou na stranu byly jejím hlavním poznávacím znamením. Minulý rok oslavila herečka, modelka, ale i zpěvačka své čtyřiašedesáté narozeniny. Vlasy si nechala decentně dorůst, její stále atraktivní vzhled doplňuje blonďatý střih po ramena.

Foto: Profimedia.cz

Twiggy

Amy Winehouseová

Předčasně zesnulá zpěvačka, která by letos oslavila své jednatřicáté narozeniny, nosila na hlavě něco, co se jen tak nevidí. Své dlouhé vlasy vyčesávala vysoko nahoru do obrovského tmavého drdolu, častokrát ho doplňovala šátky, nebo obrovskými květinami.

Nikdy se nesnažila být příliš elegantní, k rozčepýřenému účesu si vždy namalovala tlusté černé oční linky, které se pak i ve světě kosmetiky staly velkým hitem. Umělkyně s velkým hlasem, která měla problémy s alkoholem a drogami, zemřela 23. 7. 2011 ve věku pouhých 27 let.

Foto: Profimedia.cz

Amy Winehouse

Jennifer Anistonová

Než začala v roce 1993 hrát v americkém televizním seriálu Přátelé, skoro nikdo ji neznal. Postava Rachel Greenové ji ale okamžitě katapultovala mezi hollywoodskou špičku, a později začaly přicházet i nabídky na celovečerní filmy.

Díky svému účesu byla vždy velkým vzorem pro spoustu mladých dívek i žen a dodnes jsou vlasy Jennifer Anistonové propírány jejími fanoušky. Častokrát se i spekuluje o tom, že to nebyl její herecký talent, ale především vlasy, kterým vděčí za svou hvězdnou kariéru. Svého času její změny účesů v seriálu Přátelé kopírovaly téměř všechny její fanynky.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston

Victoria Beckhamová

Manželka, matka a v neposlední řadě i úspěšná módní návrhářka byla vždy velmi výraznou celebritou. A to ať už se psalo o manželství s fotbalistou a sexsymbolem Davidem Beckhamem, nebo o jejích proslulých vlasových experimentech.

V roce 1997 zachvátila dívčí skupina Spice Girls celý svět. Victoria, známá jako Posh Spice, postupně vystavěla svou image na častém střídání účesů. Davové šílenství ale vyvolala dlouhou patkou vepředu a vzadu krátkými vlasy s nagelovaným rozcuchem. Dnes nosí přirozeně tmavé vlasy po ramena, které s její přísnou vizáží skvěle korespondují.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Beckham

Princezna Diana

Diana, princezna z Walesu, bývala milovanou členkou britské královské rodiny a svého času patřila mezi nejznámější světové osobnosti. Proto není s podivem, že její styl inspiroval ženy v mnoha světových metropolích. Diana nosila světovou módu od předních návrhářů, a o svůj zevnějšek i vlasy se pečlivě starala. Zřejmě proto se stala symbolem moderního člena britské monarchie.

Její záliba ve společenském životě stála za rozvodem s korunním princem Charlesem, který měl tak odlišné koníčky, že jejich společný život nešel údajně nijak skloubit. Dianin život vyhasl brzy, v šestatřiceti letech, kvůli dosud ne zcela vyjasněné automobilové nehodě. Její pohřeb sledovaly dvě a půl miliardy diváků ve 187 státech.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana

Marilyn Monroe

Vlastním jménem Norma Jeane Mortensonová, nejslavnější milenka J.F. Kennedyho, byla americká filmová herečka, modelka, zpěvačka a občasná producentka. Její přírodní barva kštice byla hnědá, aby ale nevypadala tuctově, Marilyn její agenti doporučili odbarvit se na platinovou blond. A rázem se z ní stal sexsymbol 20. století.

Její ikonické vlasy, natáčkami zkroucené do rozpustilých vln, kopírovaly i kolegyně z branže. Nikdo se ale netěšil takové slávě, která se bohužel stala pro Normu Jeane osudnou. Zemřela v roce 1962 a příčina její smrti je dodnes předmětem spekulací. Nikdo neví, zdali ze světa odešla dobrovolně, nebo se stala obětí vraždy.

Foto: Profimedia.cz

Marylin Monroe

Sinéad O´Connorová

Irská zpěvačka se ke své slávě, která přišla koncem 80. let, dostala díky svému komplikovanému dětství, které se také postupem času promítlo do většiny jejích písní.

Talent u ní objevila sestra bubeníka skupiny In Tua Nua, se kterými později natočila svou první píseň Take My Hand. Sinéad nikdy nezdobily žádné dlouhé a krásné lokny. Svou hlavu si většinou vyholovala a nechávala si pouze pár milimetrů kštice. Proč? Údajně je nosí na protest proti konvenčnímu pohledu na ženy.

Foto: Profimedia.cz

Sinead O'connor

Bob Marley

K nejznámějšímu rastamanovi na světě neodmyslitelně patřila marihuana a dlouhé, tlusté dredy. Jamajský zpěvák žil velmi uvolněným stylem života a zásadním způsobem propagoval hudební styl reggae.

O své osm let nestříhané dredy přišel až před smrtí, a to v roce 1980, kdy se kvůli rakovině kůže rozhodl podstoupit chemoterapii. Bob Marley zemřel v květnu roku 1981. Svůj odkaz zanechal především ve svém synovi Ziggym, který se taktéž věnuje reggae a nosí účes, kterým velmi připomíná svého otce.

Foto: Profimedia.cz

Bob Marley

Jaromír Jágr

Veleúspěšného českého hokejistu zná celý svět. Díky svému sportovnímu talentu účinkoval i v mnoha reklamách. Zřejmě nejslavnější účes Česka nosil právě Jágr. V 80. a 90. letech vodily maminky své syny do kadeřnictví s přáním, aby jejich chlapce ostříhali „na Jágra”.

Vlasy, které byly na temeni krátké a vzadu dlouhé, splývající na krk, se staly fenoménem. I když už tento účes hokejista dlouho nenosí, evidentně s ním navždy už zůstane spojený.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám