Hlavní obsah

Zatančila si v Louskáčkovi nebo Cats. Jedenáctiletá Laura ohromila svět

Olomouc

Jedenáctiletá Laura vyniká mnoha talenty. Věnuje se klasickému baletu, modernímu tanci, zpěvu, muzikálovému herectví a k tomu všemu ještě hraje na čtyři hudební nástroje. Za své světové úspěchy byla patřičně oceněna Zlatým oříškem pro nadané děti. V budoucnu by chtěla vystudovat obor herectví.

Zatančila si v Louskáčkovi nebo Cats. Jedenáctiletá Laura ohromila i světVideo: Novinky

 
Článek

Laura se k baletu dostala velmi zvláštní náhodou. „Protože jsem měla ploché nohy, doktorka mi doporučila zkusit balet. Nikdo ale nečekal, že se to takhle vyvine,“ říká baletka z Olomouce.

S baletem začala ve třech letech a od té doby se jí podařilo vyhrát Mistrovství světa v klasickém baletu a je držitelka řady prvních míst - ať už na tuzemských soutěžích, nebo v zahraničí. V divadle si zahrála roli Klárky v baletu Louskáček a roli kočičky v muzikálu Cats.

Budu se podílet na kosmickém výzkumu, říká odhodlaně třináctiletý astronom Jan

Muži

Laura musí trénovat každý den. „Přiznám se, že se školou je to těžké. Trénuji i do devíti večer,“ říká Laura. Jejím vzorem jsou české baletky Nikol Márová a Daria Klimentová.

Co se týká budoucnosti, tu zatím mladá baletka moc neřeší. „Nejsem si jistá, kde se vidím, protože mě baví všechno,“ směje se nadšeně. Kdyby se ale měla rozhodnout, vydala by se na kariéru v divadle.

Foto: archiv rodiny

Zatančila si v Louskáčkovi nebo muzikálu Cats.

Vítězství v soutěži mladých talentů Zlatý oříšek má pro Lauru velkou váhu. „Někdo vidí, že se snažím pracovat, a ocenil mě za to. Každé ocenění pro mě znamená hodně, vnímám to jako motivaci,“ pronáší pyšně.

Aktuálně se připravuje na Dance World Cup, který se bude konat ve Španělsku.

Soutěž Zlatý oříšek probíhá od roku 1998, od té doby se organizátorům podařilo vyhledat více než tři tisíce talentovaných dětí. Kvůli koronavirové pandemii musela výběrová komise hlasovat o vítězích na dálku.

Ještě jim nebylo ani 15 let, ale už mají našlápnuto na světovou scénu

Domácí

„Snažili jsme se vyhledat ty nejlepší a vyjádřit vděk nejen jim, ale i jejich rodičům, trenérům a učitelům za to, že všechno zvládli,“ říká Jiří Kotmel, předseda správní rady Nadačního fondu Zlatý oříšek.

Reklama

Výběr článků

Načítám