Hlavní obsah

Z kurtu do víru velkoměsta aneb Příběh polo trička

Novinky, Linda Humlová

Polo košile nebo polo tričko jsou klasickým kouskem pánského i dámského šatníku. Název sice evokuje, že se jedná o zkrácenou variantu svrchního oděvu, ale není tomu tak. Za jméno vděčí jezdeckému pólu, díky tomu i dnes jezdci oblékají týmová polo trička. Své místo si trička našla i u dalších sportovců.

Foto: Profimedia.cz

Polo trička - ikonické kousky nejen pánského šatníku

Článek

Pólo patřilo v minulosti k oblíbeným sportům bohatých lidí, mezi prestižní a stylovou záležitost patří dodnes. Není proto divu, že tento sport dal vzniknout dvěma ikonickým kusům pánského oděvu.

První z nich je button-down košile, kterou dnes nosí byznysmeni po celém světě, druhým je oblíbené polo tričko. Právě nejrůznější obdoby polo triček nyní zažívají boom napříč sporty, jako je pólo, golf či tenis.

Otec polo trička

Velkým milníkem v budoucím vývoji polo trička se stal tenis. Historie tenisového outfitu byla spjata s konzervativním oblečením, které bylo vyrobeno z flanelu. Kromě dlouhých kalhot museli tenisté nosit i nepříjemné košile s dlouhým rukávem doplněné dokonce o kravatu. To se ale nelíbilo tenistovi René Lacostovi, který se inspiroval právě pólem, a v roce 1926 se rozhodl ukázat na kurtu v tričku s límečkem a krátkými rukávy.

Místo těžké a neprodyšné látky zvolil materiál zvaný piké (někdy také lacosta), který byl lehký a prodyšný. Když pak navíc vyhrál U. S. Open, zapsal se do dějin sportu nejen díky svému úspěchu, ale hlavně jako otec polo triček.

Mužská dominanta

Ačkoli byla polo trička původně určena jako oblečení na tenis a golf, muži po celém světě si je oblíbili i jako součást každodenního oděvu. Polo tričko mohou nosit samotné ke kalhotám, skvěle vypadá i pod sakem. Docílí díky němu ležérního looku, který se hodí jak do kanceláře, tak na akce, které si nežádají oblek nebo dokonce frak.

Foto: archiv firem

Zleva

Pohodlí vpřed

Pro ženy, které mají rády sportovně elegantní vzhled, je polo tričko skvělá volba. Díky příjemným materiálům, ze kterých jsou vyrobena, si užijí pohodlí a zároveň budou vypadat vždy upraveně. Stačí přidat úzké džíny a tenisky a na světě je outfit, který ocení i maminky na plný úvazek.

Foto: archiv firem

Zleva

Klasika i pro nejmenší

Polo trička s obrázky potěší i malé děti. Nejenže budou za štramáky, ocení i svobodu pohybu, kterou jim dopřejí.

Foto: archiv firem

Zleva

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám