Hlavní obsah

Investice, která se vyplatí? Rozhodně nesmrtelný trenčkot

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdybyste si letos na jaře měla zvolit jediný kousek, do kterého byste chtěla investovat peníze, tak si rozhodně vyberte trenčkot. Lehký plášť, který unosíte od jara do podzimu, je nestárnoucí klasikou, která z módy jen tak nevyjde.

Foto: Profimedia.cz

Trenčkoty se objevily i v legendárním filmu Snídaně u Tiffanyho.

Článek

Původně sloužily jako prvek uniforem pro armádní důstojníky. Dnes tvoří součást šatníku žen po celém světě - řeč je o trenčkotech. Tyto kabátky jsou univerzálním kouskem, který unosíte častěji, než si možná myslíte. Ne nadarmo se trenčkotům přezdívá módní evergreen.

V hlavní roli střih

Střih trenčkotu vybírejte úměrně svojí postavě. Model ke kolenům spolehlivě schová větší pozadí, kabátek do pasu naopak zdůrazní štíhlé nohy. Pokud chcete nechat vyniknout pas, volte jednoznačně modely s páskem, které ho krásně zvýrazní a opticky zeštíhlí siluetu. Výhodou trenčkotu je, že vypadá skvěle i volně rozepnutý nebo ležérně přehozený přes ramena.

Tip pro vás: inspirujte se stylem Francouzek a zavažte si pásek na uzel, docílíte tak nenucené elegance a dodáte outfitu jiskru.

Foto: archiv firem

Zleva:

Vyberte si správnou barvu

Není náhoda, že typická barva trenčkotu je béžová. Tuto neutrální barvu lze totiž snadno kombinovat s širokou škálou oblečení. Skvěle vypadá jak s džínami, tak s šaty nebo i kostýmkem. Pokaždé budete vypadat jinak a přesto šik.

Pro ženy, kterým již béžový trenčkot ve skříni visí, nebo jim béžová připadá moc fádní, tu jsou další barevné varianty. Letošním trendem jsou trenčkoty v růžové a khaki barvě. Stačí si jen vybrat.

Foto: archiv firem

Zleva:

Foto: archiv firem

Zleva:

Stálice šatníku

Pokud chcete, aby vám trenčkot vydržel co nejdéle, budete muset sáhnout hlouběji do kapsy. Největší klasikou je značka Burberry, která každý rok přichází s novými kolekcemi.

Setkat se můžete s modely, které jsou ozdobené nýty, volánky nebo výraznými pásky. Můžete ale narazit i na unikátní skvosty, které jsou provedeny v kůži nebo září metalovými odstíny. Téměř všechny ale spojuje károvaná podšívka, jejíž vzor je pro firmu charakteristický.

Foto: Profimedia.cz

Zleva:

Klasika nejen pro ženy

Ačkoli by se mohlo zdát, že trenčkot je doménou žen, není to pravda. Své využití najde i u mužů, kteří preferují elegantní nebo sportovně elegantní styl oblékání. Vypadá totiž skvěle jak k obleku, tak k úzkým kalhotám, které lze doplnit oxfordkami nebo i koženými teniskami.

Foto: archiv firem

Zleva:

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám