Hlavní obsah

Vysoká krejčovina od Diora je definicí ženskosti a elegance

Značka Dior představila nejnovější kolekci Haute couture na období podzim/zima 2021–2022. Přehlídka pod taktovkou návrhářky Marie Grazie Chiuriové byla plná éterických šatů, ženských siluet a klasických elegantních kabátů z tvídu. Nejkrásnější modely z kolekce si prohlédněte v článku.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dior

Článek

Maria Grazia Chiuriová představila svou desátou Haute couture kolekci pro módní dům Christian Dior. Po 18 měsících od poslední klasické přehlídky se lokací vrátila do oblíbeného pařížského Muzea Rodin. O zázemí přehlídky se postarala Eva Jospinová a indická škola Chanakya School of Craft.

Kolekce nabídla pohled na to, co se bude nosit na podzim a v zimě. Nechyběly klasické kabáty projmuté v pase v délce nad kotníky z luxusních materiálů, jako je kašmír, vlna a tvíd. Rovné střihy nahradila od pasu se rozšiřující silueta.

Foto: Profimedia.cz

Klasické kabáty střídaly rozevláté šaty.

Kromě klasických zimních svrchníků nechyběly ani rozevláté róby. Chiuriová vsadila na metalické materiály i efektní pštrosí pera, která zdobila celé šaty nebo pouze živůtky.

Nechyběly ani pro návrhářku již typické éterické šaty z transparentních materiálů, pod které se nosí body v tělové barvě. Tyto šaty jsou vhodné nejen na červený koberec, ale také pro nevěsty, které se chtějí vdávat v zimním období.

Foto: Profimedia.cz

Večerní šaty značky Dior

Barevné paletě dominovaly tlumené, chladné tóny. Převažovala modrá, šedá, bronzová, béžová a odstíny slonové kosti.

Foto: Profimedia.cz

Modré tóny kolekce

Maria Grazia Chiuriová byla jmenována hlavní návrhářkou značky Dior v červenci roku 2016. Předtím pracovala dlouhá léta pro módní domy Fendi a Valentino.

Její návrhy jsou zpravidla plné klasických ženských siluet a jemných odstínů. Inspiraci často čerpá ve feminismu. Její trička s feministickými slogany si zamilovaly ženy po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Návrhářka Maria Grazia Chiuriová

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám