Hlavní obsah

Velká horka vedou ke zkracování vlasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické počasí nutí v těchto dnech mnoho lidí ke změně účesu. Provozovny kadeřnictví a holičství v souvislosti s vysokými teplotami hlásí obrovský nárůst klientů. Nejčastějším požadavkem je přitom hlavně zkrácení vlasů. Své vlasy přitom častěji oželí kvůli vedru muži než ženy. Podle kadeřnic je v porovnání se zimním obdobím zájem o jejich služby v těchto dnech až trojnásobný.

Článek

"Je tady plno, lidem je teplo. Jak mají vlasy trochu dlouhé, už to chtějí honem dolů. Jde to pocítit, že je velké vedro, lidé se chtějí stříhat, ať se s vlasy nemusejí v létě trápit," řekl pracovnice jedné z olomouckých provozoven holičství Dagmar Krňávková.

Zákazníci mnohdy čekají ve frontách. "K holiči jsem šel celkem nadvakrát, bylo pořád plno. Dohromady jsem musel čekat hodinu," řekl devětadvacetiletý Jiří Vyhnálek. Podotkl, že dlouhou dobu čekání vytrpěl hlavně kvůli horkému počasí. "Delší vlasy mi už vadily, zbytečně se mi přehřívala hlava," podotkl s úsměvem.

Vedru musejí přitom čelit i kadeřnice a holičky. Parné počasí jim způsobuje problémy například při foukání vlasů. "Když zákaznici ostříhám a vyfoukám, než vyjde ven, je celá mokrá, zpocená. Teď jsem zrovna foukala zákaznici s vlasy po ramena. Než jsem vyfoukala vrch, měla spodek celý mokrý," posteskla si kadeřnice Miloslava Ptáčková.

Doplnila, že mnohé ženy si raději v tomto počasí nechají ostříhat na pánském oddělení a vlasy si už umyjí a vyfoukají doma. "Vyjde jim to i levněji. I proto je na pánském daleko větší frmol než na dámském," řekla kadeřnice.

Anketa

Donutily vás vedra ke zkrácení vlasů?
Ano a je to úleva.
24 %
Zatím ne.
12,8 %
Ne, jelikož nosím neustále krátké.
20,4 %
Ne, nic takového mne nedonutí.
42,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1387 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Trendy v účesech jaro/léto 2006

Unikátní kolekci trendových účesů představila společnost Wella - Trend Visions 2006. Tato kolekce je jedinečná v tom, že nevznikala pouze podle fantazie...

Co vlasům prospívá a co jim škodí

Účes by měl být vizitkou každé ženy. Proto je třeba vlasům věnovat nemalou péči. Ale ani to někdy nestačí. Na jejich vzhledu a kvalitě se totiž projeví...

Proč mužům vypadávají vlasy?

Klíčovým faktorem při nadměrném odumírání a vypadávání vlasů je přílišné množství dihydrotestosteronu, známého jako DHT, v mužském těle. DHT vzniká přeměnou...

Výběr článků

Načítám