Hlavní obsah

V každém věku by si ženy měly plnit sny, nabádá 52letá modelka spodního prádla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od mládí se toužila stát modelkou, ale nakonec dala přednost své rodině a dětem. Když všechny děti odrostly, rozhodla se splnit si svůj sen. V padesáti letech se Geeta J. přihlásila na Miss Indie a dostala se hned do finále. Od té doby se živí jako modelka spodního prádla a usiluje o změnu pohledu společnosti na starší ženy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 52letá indická modelka předvádí i spodní prádloVideo: Reuters

 
Článek

„Mnoho žen po většinu svého života upřednostňuje štěstí svých dětí a sny svého partnera. V okamžiku, kdy začnou myslet samy na sebe, je obvykle již příliš pozdě. Najednou je ženě dávno přes čtyřicet, kdy už na spoustu jejích snů společnost v jejím věku nahlíží s despektem,” vysvětluje pro agenturu Reuters bývalá učitelka Geeta J.

Sama s kariérou modelky spodního prádla začala až v padesáti letech a zprvu byla velmi zklamaná, jaké nabídky tehdy dostávala.

„Kvůli mému věku jsem dostávala výhradně nabídky na focení bavlněného spodního či nočního prádla, přičemž sama jsem takové prádlo vůbec nenosila. Nechápala jsem, proč bych ve svém věku neměla nosit krásné, sexy prádlo, ve kterém se cítím skvěle, stejně jako módní noční košilku. V podstatě mi dávali najevo, že ve svém věku nemám nárok vypadat hezky,” svěřuje se Geeta J.

Naučte se milovat samu sebe takovou, jaká jste

Vztahy a sex

I z tohoto důvodu se rozhodla měnit pohled společnosti na věk ženy a standardy krásy. Sama pak sepsala petici, která vybízí značky spodního prádla, aby do svých kampaní najímaly nejen mladé ženy nebo XXL modelky, ale také starší ženy.

Mladším ženám pak vzkazuje, aby ani při péči o děti a své partnery nezapomínaly na sebe samé, na své sny a potřeby, protože jsou stejně důležité a člověk by jim měl věnovat stejné úsilí. Věk by neměl v tomto případě sehrávat žádnou roli. Každá žena bez ohledu na věk by se měla cítit dobře a svobodně.

Koučka Janka Chudlíková: Zkratky na vrchol nevedou

Styl

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám