Hlavní obsah

Ulovte si oblečení ve stylu městské džungle

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je za dveřmi, o čemž mluví i tropické teploty, které nás pronásledují již od počátku května. Využijte sluníčka a oživte svou skříň pestrobarevným oblečením s nádechem exotiky, kterému vévodí barevné a neobyčejné motivy květin a lahodného ovoce. Nebojte se město proměnit v džungli!

Foto: archiv firmy

Sako, 799 Kč. Kalhoty, 779 Kč. Obojí Answear

Článek

Exotické vzory plné květů a listů se vracejí na módní mola téměř každý rok, a to zejména v čase letních dovolených. Důvod je jediný. I když neopustíme rozpálené ulice velkoměst, dokážou v nás vyvolat představu slunečného léta, písečných pláží, rajských zahrad a tropických výletů. Letos navíc tento trend podpořily renomované značky v čele s Kenzem, Michaelem Korsem a Albertou Ferrati.

Čím bláznivější, tím lepší

Kdy jindy začít experimentovat s oblečením a snad i se svou komfortní zónou než v létě? Oblečení ve stylu městské džungle k tomu přímo vybízí. Například zelené palmy a jiné exotické listy jsou sice univerzálními, ale těmi nejméně bláznivými návrhy. Jiná divočina vás uchvátí při pohledu na květy z džungle.

Dominantním prvkem je ibišek v různých barvách, vyskytující se ve spojení i s jinými rostlinami. Jestliže vám bude během léta chybět zeleň, dočasně si ji můžete doplnit energií z outfitu s exotickým potiskem - působí to velmi svěže, a navíc velmi trendově.

Foto: archiv firmy

Overal, 599 Kč, Answear.

Foto: archiv firmy

Šaty, Reserved, 499 Kč

Motivy z džungle letos najdete na celé řadě oblečení. Od plavek, přes šaty a sukně až po kalhoty a různé halenky. Tropické motivy se objevují i na fashion pracovních kouscích, osvěží dámské sukně i kostýmy.

Pokud nevíte, jak tyto barevné kousky zakomponovat do svého šatníku, stačí je sladit s něčím jednobarevným, anebo naopak můžete popustit uzdu své fantazii a vyhrát si s několika vzory. Sázkou na jistotu je doplnění výrazných kousků oblečením v barvách bílé, černé či například béžové.

Foto: archiv firmy

Kaftan, 649 Kč, F&F.

Foto: archiv firmy

Kalhoty, Answear, 599 Kč.

Foto: archiv firmy

Šaty, H&M, 599 Kč.

Foto: archiv firmy

Šaty, Zara, 1299 Kč.

Foto: archiv firmy

Šaty, Reserved, 649 Kč.

Vyhrajte si s doplňky

Pro ty z vás, které s exotikou jen velmi jemně koketují, máme také dobré zprávy - odkazy exotického ovoce nebo květinové motivy vás potěší i na doplňcích. Baťohy, plátěné kabelky, letní šály či extravagantní bižuterie jsou bohatě zdobené a hodí se tak k tropickému trendu, který dokonale doplňují.

Oblečení ve stylu městské džungle se navíc skvěle hodí k dalšímu trendu letošní sezóny - slaměným kabelkám. Celý look pak můžete dotvořit výraznými náušnicemi či unikátním náramkem z přírodních kamenů.

Foto: archiv firmy

Náušnice, 249 Kč, Answear

Foto: archiv firmy

Náramek, Glamstones, Lucie Trnková, ceny startují na 2290 Kč. Záleží na použitém materiálu.

Foto: archiv firmy

Batoh i kabelka, Desigual, obojí 1899 Kč.

Foto: archiv firmy

Náušnice, H&M, 349 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám