Hlavní obsah

Ukažte to světu aneb Tetování už není nutné skrývat ani v zaměstnání

Novinky, bok

Tetování vždy vyvolávalo různé emoce. Pro jeho milovníky značí životní styl, pro odpůrce představuje něco nepředstavitelného, co by nemělo být vidět. Doba, kdy viditelné tetování mohlo znamenat potíže, především v pracovní rovině, už naštěstí pomíjí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tetování bylo vždy spojováno s určitým životním stylem - pro někoho byl potetovaný člověk automaticky lump a darebák, příznivec nezřízeného života nebo třeba člen motorkářského gangu. „Seriózní” člověk, pokud si chtěl tetování pořídit, raději volil místa, kde nebylo veřejnosti viditelné. V opačném případě mohl kromě podivných pohledů dokonce riskovat i vyhazov z práce.

Dlouhou doby existovaly i určité profese, kam viditelné tetování jednoduše nesmělo - například soudnictví, zdravotnictví nebo finanční sféra.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Pink a její tetování

S podobnou zkušeností se dříve setkal i nyní pětačtyřicetiletý osobní trenér a mistr bojových umění Scot Tudhope, který má potetovaná celá záda a krk.

„V minulosti jsem kvůli tomu přišel o několik pracovních nabídek. Nemohl jsem například vykonávat funkci asistenta učitele. Jindy jsem byl nucen mít zcela vše zakryté, i když ve firemních regulích o skrývání tetování nic nebylo,” svěřil se.

Foto: Profimedia.cz

Nejedním tetováním se pyšní také herečka Angelina Jolie.

Tato doba ale naštěstí rychle ustupuje a milovníci tetování se dnes mohou bez ostychu se svým „obrázkem” veřejně ukazovat, a je jedno, zda jde o zdravotní sestřičky, vysoce postavené manažery nebo majitele firem. Regule pro viditelnost tetování se stále snižují a pokud nejde o něco vyloženě vulgárního nebo nevkusného, v mnoha firmách nad tím v současné době jen mávnou rukou.

Příkladem může být například majitelka marketingové a PR agentury Debbie Darlingová, která má na svém těle celkem 15 tetování a rozhodně ji to v pracovním úspěchu nijak neomezuje.

„Pracuji ve stavebním průmyslu, který by se zdál všeobecně jako citlivější z hlediska tetování. Sama jsem ale zjistila, že lidé jsou naopak mnohdy fascinováni detaily mých tetování. Zajímá stejně tak mladé muže jako starší,” uvádí hrdá majitelka pro server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Velkým příznivcem tetování je i bývalý fotbalista David Beckham.

Koneckonců důkazem, že tetování už dávno není tabu, jsou i mnohé celebrity, které se svými více či méně nápaditými výtvory doslova chlubí.

Kreativním nápadům se v dnešní době meze opravdu nekladou, stejně tak místům, kam se více či méně slavní nechávají tetovat.

Foto: Profimedia.cz

Potetovaný zpěvák Zayn Malik

Jakkoli může taková ozdoba vypadat krásně, je někdy vhodné se raději pořádně rozmyslet, než si ji pořídíte - především pak, pokud jde o vytetovaná jména drahých poloviček.

Taková upomínka, jakkoli v době vzniku chtěná, totiž může po případném rozchodu značit najednou velkou potíž.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám