Hlavní obsah

Prodělaly mastektomii, díky tetování získaly zpět své ztracené sebevědomí

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakovina prsu je pro ženy jedním z největších strašáků současnosti. I v těch lepších případech si totiž vybírá svou daň - většina žen musí podstoupit mastektomii (odstranění prsních žláz). S tímto problémem se rozhodl bojovat brazilský umělec Yurgan Barret, který ženám tetuje nové bradavky pomocí speciálního 3D tetování a pomáhá jim tak znovu získat ztracené sebevědomí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilec tetuje ženám po rakovině prsu bradavky a dvorceVideo: Reuters

 
Článek

Yurgan Barret je zkušený umělec, který byl dokonce zvolen jedním z deseti nejlepších tatérů v brazilském Riu de Janeiru. Mimo své obvyklé zakázky si vyhradil vždy dva dny v měsíci, během kterých ženám, jež prodělaly rakovinu prsu, tetuje nové bradavky, a to bez nároku na honorář.

„Tetování bradavek je mnohem choulostivější než běžné tetování. Oblast je velmi citlivá, jizvy jsou velké. Postup je prováděn speciální 3D technikou, díky které vypadá bradavka plasticky,” vysvětluje Yurgan Barret pro agenturu Reuters.

I přes náročnost celého procesu se metoda začala těšit velké oblibě. „O tomto typu tetování jsem uvažovala již dlouho. Pokaždé, když jsem se podívala na svá zjizvená prsa bez bradavek, bylo mi smutno. Okolnostem nepomohlo ani to, že mě opustil manžel a já se za sebe styděla a měla komplexy. Teď jsem o dost šťastnější. I když nejsou opravdové, dodávají mi sebevědomí,” říká vyléčená pacientka Zelia Maria do Nascimento Souza.

S pozitivními ohlasy souhlasí i tatér. „Pokaždé, když sem přijde nějaká žena po mastektomii, je vidět, že není šťastná, protože jí na těle něco chybí. I proto zbožňuji ten pohled, když klientky vidí výsledek mé práce a odcházejí spokojené a šťastné. Je to velmi silný okamžik,” dodává Yurgan Barret.

Reklama

Výběr článků

Načítám