Hlavní obsah

Tchajwanská návrhářka proměňuje odpad v módu

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletá designérka Wang Li-lingová se rozhodla využít starých vodičů a jiných součástek z energetického průmyslu a vytvořit z nich unikátní modely oblečení. Cílem je poukázat na recyklování materiálů a apelovat na smysl pomalé módy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Designérka mění odpadky v móduVideo: Reuters

 
Článek

Designérka Wang Li-lingová se rozhodla prohledat skládky, aby nasbírala staré kousky kovu a drátů od hlavního tchajwanského dodavatele elektřiny, které by mohly sloužit jako ozdoba jejích šatů. „Všechny tyto elementy jsou staré, deset, dvacet i třicet let. Postupem času začaly korodovat, takže získaly patinu,“ popisuje Wang Li-lingová pro Reuters.

Přehlídka s nádechem futuristického oblečení, která se konala 18. prosince, vyvolala mezi místními velké pozdvižení. „Ve skutečnosti je to poprvé, co vidím tchajwanského módního návrháře upcyklovat věci. Nepotřebné materiály daly vzniknout novým věcem,“ říká návštěvník módní přehlídky Andrew Chen.

„Každý ví, že módní průmysl je o rychlé módě. Podle mě je to ale zastaralý přístup. Staré oblečení může posloužit stejně dobře jako nové, když mu věnujete péči a drobné úpravy,“ dodává.

Tchaj-wan je novou trendy destinací pro milovníky módy. Tamější módní scéna se rozrůstá každým dnem a začíná být součástí i té globální. Kvůli koronavirové pandemii byla většina módních prezentací uvedena online formou, díky čemž došlo k lepší kontrole šíření viru.

Reklama

Související články

Svetry, které zahřejí, ale nekoušou

Před námi je dlouhá zima. Ptáte se sama sebe, jak nepropadnout úzkosti z nevlídného počasí a nedostatku slunečních paprsků? Nalijte si šálek bylinkového čaje,...

Z šatníků hvězd: Stylové kabáty

Ranní mrazíky už nejsou ničím výjimečným a teploty klesají stále níže. Je proto nejvyšší čas pořídit si nový kabát, který zahřeje, je stylový a vydrží ve vašem...

Výběr článků

Načítám