Hlavní obsah

Sofistikovaná elegance podle značky Giorgio Armani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během únorového týdne módy v Miláně představil svou nejnovější kolekci pro období podzim/zima 2024/2025 i italský módní dům Giorgio Armani. Podívejte se na reportáž z jeho oslnivé módní show, které nechyběl lesk, třpyt i inspirace asijskou kulturou.

Přehlídka značky Giorgio Armani v MiláněVideo: AP

 
Článek

Nová kolekce Giorgia Armaniho odráží návrhářovu lásku k přírodě a obdiv ke kulturnímu dědictví asijského kontinentu. To vše propojené v dokonalé krejčovině, která je pro značku typická.

Na mole se vystřídaly modely jako stvořené na zahradní party. Nechyběly rozevláté vzdušné kreace v růžové a fialové. Objevily se i sofistikované outfity v šedé barvě, které evokovaly pracovní kancelářskou módu. Zbytek kolekce se nesl ve znamení černé. K vidění byly dámské kostýmky, ale i velké večerní róby.

Většinu z nich zdobily květinové výšivky, které jednobarevné modely příjemně ozvláštnily. Večerní šaty se třpytily jako hejno světlušek.

Kdo je Giorgio Armani?

Giorgio Armani se narodil 11. července 1934 v Itálii. Jde o jednoho z nejznámějších světových módních návrhářů, který se dokázal postupně prosadit prakticky ve všech oblastech módy. Největší přínos v oboru je mu ale připisován zejména v oblasti pánské módy.

Jméno Armani je spojeno s řadou filmových hvězd, jako je Julia Robertsová, George Clooney nebo Christian Bale. Armaniho outfity obléká pravidelně i mnoho světových fotbalistů, například Ronaldo, Kaká či Luís Figo.

Kromě módy se Giorgio Armani věnuje i výrobě parfémů a zejména designu. Spolupracuje se společností Emaar Properties, řetězcem luxusních hotelů a resortů ve městech po celém světě, včetně Milána, Paříže, New Yorku, Londýna, Tokia a Dubaje.

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Giorgio Armani s herečkou Cate Blanchettovou a hercem Aaronem Taylorem-Johnsonem

Giorgio Armani uvedl, že si zimní květiny vybral jako motiv rezistence a kontrastu. Armani, který letos v létě oslaví 90 let, dále agentuře AP řekl, že navrhování je pro něj stejnou výzvou jako v samotných začátcích před více než čtyřiceti lety. Přiznal však, že snaha uspokojit vlastní očekávání je vyčerpávající. Novinářům se svěřil, že na jednom květinovém motivu pracoval osm měsíců.

Mezi hosty v první řadě nechyběly celebrity v čele s herečkou Cate Blanchettovou a hercem Aaronem Taylorem-Johnsonem. Za zmínku stojí také zástupci italského showbyznysu, kteří na přehlídku dorazili v aktuální kolekci Armani, jíž dominovaly světlé barvy a elegantní nadčasové siluety. Prohlédněte si jejich outfity v galerii.

Módní okénko z předávání cen SAG 2024

Styl

Minimalismu odzvonilo. Na scénu přichází okázalá móda manželek mafiánů

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám