Hlavní obsah

Minimalismu odzvonilo. Na scénu přichází okázalá móda manželek mafiánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po roce 2023, který byl plný tichého luxusu, přichází nový směr, který ukazuje, kdo je tento rok šéfem. Kožešinové kabáty, krajkové braletky, černé kožené sukně, boty na jehlách, drahé brýle a nadýchané vlny – seznamte se s trendem mob wife.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Rita Ora

Článek

Módní scéna je neustále v pohybu a změny v estetice odrážejí proměnu vkusu a hodnot společnosti. Zatímco clean girl byla dlouho považována za standard krásy, estetika mob wife přináší do módy odvahu, sebevědomí a touhu po luxusu.

Půdu pod nohama si připravovala již v roce 2023, kdy se na scéně znovu objevil trend old money, který se vyznačuje diskrétním luxusem, důrazem na kvalitu a klasickou estetiku, odrážející tradice a hodnoty předávané z generace na generaci mezi elitou.

V praxi to znamená jednoduché oblečení z kvalitních materiálů v neutrálních barvách a luxusní doplňky v podobě drahých brýlí, kabelek, bot a samozřejmě také hodinek či šperků.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Maison Schiaparelli

Estetika mob wife jde ale ještě dále. Vznikla spojením několika trendů, které jsme mohli vidět na módních přehlídkách SS24. Kromě výše zmiňovaného přicházejí do hry i zábavnější kousky jako kožešinové kabáty (v dnešní době hlavně ty umělé) nebo leopardí modely.

Sora zaplavuje sociální sítě. Další várka realistických videí

Software
Foto: Profimedia.cz

Ivana Trumpová byla klasickou představitelkou trendu mob wife

Ostatně v překladu tento trend znamená něco jako manželka mafiánského bosse, která je bohatá a neskutečně sebevědomá. Outfit v tomto stylu je tedy vždy dramatický a má něco extra. Představte si velké kožešinové kabáty, krajkové braletky, černé kožené sukně, boty na jehlách, drahé brýle a nadýchané vlny – to vše je trend mob wife.

Foto: archiv firem

Zleva: kabát, Studio ID (prodává Zalando), 22 700 Kč; kabelka Tommy Hilfiger (prodává Answear), 3799 Kč; top, Desigual, 1499 Kč; brýle, Gucci, 8800 Kč; sako, H&M, 1459 Kč

Foto: Profimedia.cz

Street style z Milána

Look nezapomeňte doladit svou vizáží. Mob wife vyniká bohatými a nápadnými účesy. Dlouhé, svěží kadeře jsou nyní doplněny o výrazné barvy, jako jsou temné hnědé a rudé odstíny. Často se objevují bohaté vlny a kudrlinky, které přidávají na objemu a eleganci. Vlasy jsou často zdobeny výraznými doplňky, jako jsou nádherné spony nebo jemné ozdoby ve formě perliček.

Foto: Profimedia.cz

Street style z Milána

Pozadu nezůstává ani líčení. Výrazné kouřové oči nebo linky jsou klíčovým prvkem. Rty jsou zdůrazněny barvami jako hnědá nebo červená. Do módy se opět vrací konturování obličeje. Mob wife líčení není o skrývání, ale spíše o prezentaci individuality a sebevědomí.

Foto: archiv firmy

Sluneční brýle, Swarowski, 6799 Kč; korzetový top, Gina Tricot (prodává Zalando), 810 Kč; kožené kalhoty, Maison Margiela, 29 040 Kč; kabát, Michael Kors, 13 910 Kč; lodičky, Zara, 899 Kč; kožené sako, 2nd Day (prodává Zalando), 7340 Kč

Důležité jsou také upravené nehty. Nosí se dlouhé a ostře zapilované. Barevné paletě vládnou červené, černé a fialové odstíny. Nehty jsou často zdobeny výraznými vzory, kamínky nebo jiným nail artem. Kromě toho jsou velmi oblíbené i umělé nehty, které dodávají nejen délku, ale i nápadný vzhled.

Foto: Profimedia.cz

Herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová

Pro více inspirace můžete sáhnout do minulosti; klasickým příkladem mob wife byla například exmanželka bývalého amerického prezidenta Ivana Trumpová nebo třeba herečka a playmate Pamela Andersonová.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Trumpová s klasickou foukanou v luxusním outfitu

Inspirace na plesovou sezonu přímo z Paříže

Styl

Novinky z české módní scény: originální kolekce i rozpad oblíbené značky

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám