Hlavní obsah

Victoria's Secret má první modelku s Downovým syndromem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Victoria's Secret ohlásila novou tvář. Jedná se o Sofíu Jirauovou, čtyřiadvacetiletou modelku s Downovým syndromem. Značka již dlouhodobě mění strategii a místo klasických modelek propaguje inkluzi.

Foto: Reuters

Modelka Sofía Jirauová

Článek

Portorikánská modelka Jirauová se objevila po boku dalších 17 žen, které propagují novou kolekci značky s názvem Love Cloud. Skupinu tvoří profesionální i neprofesionální modelky. Ze známých tváří nechybějí modelky Hailey Bieberová či Taylor Hillová.

Do kampaně se zapojila i Valentina Sampaiová, která se v roce 2019 stala první otevřeně transgender modelkou značky spodního prádla.

Jirauová se modelingu věnuje od roku 2019. V únoru 2020 se stala jednou z mála modelek s Downovým syndromem, která se zúčastnila newyorského týdne módy. Prostřednictvím svých účtů na sociálních sítích zdůrazňuje, že jejím cílem je povzbudit ostatní, aby šli za svými sny.

Novým andílkem Victoria’s Secret se stala Winnie Harlow, modelka s vitiligem

Styl

„Vždy říkám, že uvnitř a venku neexistují žádné limity, abych motivovala lidi, aby prolomili svá omezení, která si sami stanovili," píše Jirauová na svých webových stránkách.

Nová rozmanitá kampaň je součástí pokračujících pokusů Victoria's Secret přepracovat svůj obraz „sexy značky“, který si pěstovala po celá desetiletí. Po kritice a odporu vůči inkluzi byla značka v minulosti dokonce nucena zrušit svoji tradiční a velmi očekávanou televizní módní přehlídku.

Od té doby Victoria's Secret vyměnila vedení a změnila strategii. Vzdala se klasických „andílků“, které nahradily tzv. VS Collective, mezi které patří úspěšné ženy v různých oborech včetně fotbalistky Megan Rapinoeové či herečky Priyanky Chopry Jonasové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám