Hlavní obsah

Sladké sny Jakuba Jahna: Výstava o módě, která tu ještě nebyla

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový režisér a dokumentarista Jakub Jahn poprvé představí vlastní výtvarnou tvorbu na výstavě s názvem Sweet dreams v Galerii Českých center v Praze. Výstavní soubor, který zahrnuje 85 grafických listů, je intimním nahlédnutím za oponu české oděvní scény. Výstava se bude konat od 12. do 30. března 2019.

Foto: archiv Jakuba Jahna

Filmový režisér a dokumentarista Jakub Jahn

Článek

Autor Jakub Jahn dostal unikátní možnost natáčet během pražského týdne módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week, který spolu se svým týmem dokumentoval od jeho úplných začátků v roce 2012.

Během sedmi let vzniklo několik ikonických videí, která kombinací dokumentárních a stylizovaných záběrů evokují atmosféru MBPFW. Právě hrubé materiály, ze kterých původně vznikaly oficiální „video reports”, sloužily jako zdrojový materiál pro vystavený soubor.

„Každý z vystavených obrazů je fragmentem mnohem většího příběhu, který se odehrává v několika rovinách a zpráva o podobě české oděvní scény je pouze jednou z nich. Nenechte se mýlit, Sweet dreams není výstavou o módě, je to velmi soustředěný pokus proniknout k podstatě krásy a obrazu,” říká autor výstavy Jakub Jahn.

Vernisáž za přítomnosti patronky výstavy, violoncellistky Terezie Kovalové, proběhne v úterý 12. března 2019 od 18:00 hodin.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Jarní móda 2019: Puntíky, boho styl a další

Jaro má snad každý z nás spojené s nesmrtelným květovaným vzorem. Pokud svůj šatník ale tentokrát chcete ozvláštnit něčím novým a neotřelým, pak vám nabízíme...

Karl Lagerfeld navždy změnil svět módy

Karl Lagerfeld patřil bezpochyby mezi nejvýraznější a nejuznávanější módní návrháře své doby. Za svůj život dokázal hned několika módním značkám, včetně...

Výběr článků

Načítám