Hlavní obsah

První Čech na newyorském fashion weeku. Prohlédněte si kolekci Jiřího Kalfaře

Novinky, lin

Jiří Kalfař představil jako vůbec první český módní designér v historii svou kolekci oblečení v rámci newyorského fashion weeku. Inspirací pro kolekci se mu stalo Puškinovo klasické dílo Evžen Oněgin. Na přehlídce předváděly mimo jiné známé české topmodelky Linda Vojtová a Pavlína Pořízková.

Foto: archiv návrháře (celkem 6x)

Přehlídka Jiřího Kalfaře

Článek

Minulý pátek představil uznávaný český módní návrhář Jiří Kalfař svou kolekci v rámci newyorského týdne módy. V kolekci, která byla inspirovaná dílem zakladatele moderní ruské literatury Alexandra Sergejeviče Puškina, nechyběly bohatě vyšívané kousky a nákladné materiály v čele se sametem, brokátem a krajkou.

V kolekci pro období podzim, zima 2019/2020 byly k vidění zejména bohatě zdobené sukně, krajkované šaty a luxusní kabátky. Co se týče barevné palety, návrhář vsadil zejména na tlumené barvy, jako jsou černá a vínová. Nechyběl ale ani kontrast v podobě výrazné červené a elektricky modré barvy.

Jiří Kalfař se jako první český módní designér představil na newyorském fashion weeku

Kolekce na sezónu podzim/zima 2019/20.

Jiří Kalfař na své kolekci spolupracoval se dvěma českými značkami. „I přesto, že kolekci předvádíme na NYFW, snažil jsem se v konceptu, aby ta kolekce byla světová, ale mohla ukázat i to nejlepší, co my jako Češi máme a umíme,” řekl návrhář, který kolekci obohatil o nádherné kousky oblečení z křišťálů a kamínků značky Preciosa a klobouky Tonak.

Inspiraci pro svou kolekci našel v Puškinově Evženu Oněginovi.

V rámci přehlídky vystoupily i české topmodelky žijící v New Yorku Linda Vojtová a Pavlína Pořízková. „Přehlídka není pouze o oblečení, ale i o stylingu, o doplňcích, o celkovém vjemu, muzice, kdo otevírá, kdo jde přehlídku a tak podobně,” vysvětlil návrhář Jiří Kalfař.

Topmodelka Linda Vojtová

Jiří Kalfař

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Jak si vybrat svetr podle typu postavy

Zimní výprodeje pomalu končí a obchody již plní nové kolekce plné jarních kousků. Poohlédněte se po novém svetříku, se kterým přečkáte poslední zimní dny...

Výběr článků

Načítám