Hlavní obsah

Šedin se lze zbavit hned několika způsoby

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedivé vlasy nejsou jen projevem stáří. První známky šedivění se mohou objevit už ve dvaceti letech. Nejčastěji za to může genetika, nicméně významně urychlit proces může i nadměrný stres, nemoc či některé léky. Přestože odstín šedivé byl minulou sezonu módním trendem, většina lidí se spíše snaží šediny maskovat. Podívejte se s námi na možnosti, jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Ne každý se v přirozeně šedivých vlasech cítí dobře.

Článek

Barvení - domácí či profesionální

Úspěšnost zakrytí šedin barvením není vždy stoprocentní. Vždy záleží na šikovnosti kadeřníka, původní barvě vlasů, nově zvoleném odstínu barvy, kvalitě barvicího přípravku a také kvalitě vlasů. Například u tmavovlásek je vždy vše složitější než u blondýn, u kterých nejsou šediny tolik patrné, tudíž je následně ani netrápí brzké odrosty.

Pokud zvolíte cestu domácího barvení, které je výrazně levnější, mějte na mysli, že barvy pro domácí použití mají svojí šetrností do profesionálních barev hodně daleko a že vlasy pod vlivem domácího barvení tmavnou.

Zesvětlování a odbarvování

Jednou z možností, jak potlačit šedivý odstín ve vlasech, je přechod na světlejší odstín vlasů. Přestože postupná změna na světlejší barvu problém zcela nevyřeší, určitě ho zjednoduší.

Blondýnkám často stačí k maskování šedin vlasy jemně promelírovat, tmavovlásky čeká složitější proces zesvětlování, který může vlasy značně poškodit.

Časté zesvětlování vlasů tak s sebou stále nese riziko zhoršení kvality vlasů, suchých konečků a pak také, že se v nich žena nebude cítit dobře, protože světlý odstín nebude sedět k fototypu její pleti.

V každém případě si vlasy nezesvětlujte sama doma a vždy se raději svěřte do rukou odborníků. Profesionálnější přípravky na zesvětlování jsou nejen výrazně šetrnější, ale také snáze dosahují požadovaných odstínů.

Přípravky na okamžité krytí odrostů

Dnes jsou na trhu dostupné nejrůznější spreje a tužky pro okamžité zakrytí odrostů. Tajemstvím těchto přípravků jsou barevné pigmenty, které k vlasům dokonale přilnou a bezpečně vydrží až do dalšího mytí vlasů šamponem.

Aplikace je velmi jednoduchá a vlasy vypadají okamžitě upraveně. Nevýhodou je nepříjemný pocit na dotek. Při aplikaci sprejem také může dojít k nechtěnému rozptylu barvy na obličej, oblečení nebo okolí, kde právě sprej nanášíme.

Čtyřicet let si nemyl a nestříhal vlasy. Nařídil mi to bůh, říká Ind

Koktejl
Foto: archív firem

Přípravky na maskování odrostů, šedin a obnovy původní barvy

Foto: Vlasový korektor L’Oréal Professionnel Hair Touch Up - snadno a rychle zamaskuje šediny a barevné odrosty. Sprej nevytváří umělé barevné přechody, zaschne během okamžiku a při mytí vlasů se snadno vymývá, Notino 188 Kč; Schwarzkopf Professional IGORA New Vibrance - barva na vlasy určená pouze k profesionálnímu užití je navržena pro jemné barvení tón v tónu. Díky šetrné receptuře bez alkoholu a amoniaku jsou s touto barvou vlasy chráněny před poškozením, 220 Kč; Syoss Root Retoucher hnědý sprej na odrosty - odstín je vhodný pro všechny neutrální, studené a mírně teplé odstíny pro světle hnědou až středně hnědou, 160 Kč; Tonikum GR-7 k obnově barvy vlasů - se šedinami si poradí během několika týdnů. Receptura aktivních látek a výtažků z bylin aktivuje produkci melaninu ve vlasových folikulech a umožní navrátit vlasům jejich původní barvu, 1090 Kč

Přípravky na obnovu původní barvy vlasů

Přestože to zní neuvěřitelně, byly vyvinuty i přípravky, které dokážou navrátit našim vlasům jejich původní barvu a s šedinami zcela zatočit. Díky těmto přípravkům nemusíme již šediny maskovat, ale můžeme se jich zcela zbavit. Za barvu našich vlasů je zodpovědný proces produkce melaninu.

Existují přípravky, které obsahují směs bylin a aktivních látek stimulujících vlasové cibulky a aktivující produkci melaninu. Pozvolně tak dojde k návratu původní barvy vlasů bez známek šedin.

Nevýhodou je, že u nich nefunguje okamžitý efekt a výsledek tak není patrný hned, jako u barvení či přípravků na odrosty. K požadovanému výsledku se dotyčný dostane postupně, ale výsledek za to úsilí určitě stojí.

Vědci odhalili, proč lidé ze stresu šediví

Věda a školy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám