Hlavní obsah

První zářijový víkend bude patřit českým a slovenským návrhářům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od soboty 4. do pondělí 6. září 2021 bude probíhat v areálu Pražské tržnice v Holešovicích Mercedes-Benz Prague Fashion Week. V rámci třídenního bloku přehlídek předvedou své kolekce pro období jaro/léto 2022 významní čeští a slovenští návrháři i studenti designérských škol.

Foto: Mojmír Bureš. Archiv: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Edice podzim/zima 2021

Článek

Podzimní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku zavede návštěvníky v rámci přehlídkových dní do prostor, které byly dosud na MBPFW přístupné pouze virtuálně.

Módním svatostánkem se letos stal areál Pražské tržnice, který divákům poskytne dvě stage. Budova haly 13 se v podobě hlavní stage návštěvníkům otevře od soboty 4. do pondělí 6. září.

Letošní ročník představí kolekce stávajících i nových návrhářů na sezonu jaro/léto 2022. Přehlídkový program módního týdne uvede celkem 14 návrhářů, dále tři školní ateliéry, a to Ateliér designu oděvu a obuvi – UMPRUM, Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně: Ateliér design oděvu a Technickou univerzitu v Liberci.

Zuzana Kubíčková v nové kolekci oživuje brože i lurexové vlákno

Styl

Na mole nebudou chybět modely od Michaela Kováčika, Vandy Jandy, Natálie Dufkové, Zoltána Tótha či návrhářského dua La Formela. Nově se představí finalista VGJT 2021 Zdeněk Marek, návrhářka Valérie Jurčíková, Katarina Filan Halásová se svou značkou MUSA a VALERY by David Nikolov.

Sustainable Gallery v podání Terezy Rosalie Kladošové bude po dobu soboty a neděle umístěna v hale 17, vždy od 14:00 do 20:00, a bude volně přístupná pro veřejnost.

Zbytek pracovního týdne do 10. září je věnován doprovodným programům konajícím se v různých městských částech Prahy. Návrhář Jan Černý například představí svou tvorbu v DSC Gallery.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Večerní róby pod taktovkou haute couture

Zajímá vás, jaké šaty budou oblékat celebrity a jiné významné osobnosti na červený koberec? Malou nápovědu naleznete v aktuálních haute couture kolekcích...

Výběr článků

Načítám