Hlavní obsah

Čeští návrháři představí svou tvorbu v pražském Design Portu

Od čtvrtka 12. do soboty 14. srpna se otevřou dveře pražského Design Portu všem milovníkům módy. Projekt Má vlast EDIT 02 nabídne návštěvníkům výběr z kolekcí předních českých návrhářů včetně Ivany Mentlové, Kláry Nademlýnské či Jana Černého. Tváří a múzou letošního ročníku se stala herečka Jana Plodková.

Foto: archiv Má vlast

Jana Plodková pro projekt Má vlast EDIT 02

Článek

V pořadí druhá edice letního pop-up showroomu s lokální módou a designem Má vlast EDIT představí jak zavedené oděvní designéry a značky, tak i tvůrce, kteří covidový rok využili k vytvoření nových kolekcí.

Za projektem stojí stylistky Natálie Kotrlová a Magda Žůrková a kreativní producentka Ivona Petružálková. Názvem akce odkazují na symfonické dílo Má vlast a uvědomují si, že v každém člověku vyvolává toto slovní spojení jinou emoci.

Ony samotné milují Českou republiku a všechna její zákoutí. Rády bloudí českými lesy a procházejí se v šatech od místních tvůrců po ulicích malebných měst a městeček. Proto chtějí lokálním designérům a módním návrhářům poskytnout platformu, kde mohou představit svou tvorbu, a současně inspirovat další potenciální zákazníky k upřímnému a udržitelnému smýšlení.

Letní móda z rukou českých návrhářek

Styl

„Pro mě je důležité, že si kdokoli může přijít prohlédnout tvorbu lokálních umělců zblízka. A tak se přesvědčit, že česká a slovenská móda neznamená pouze beztvaré černé hábity a že nabídka je obrovská, imaginace tvůrců bezmezná a zpracování nádherné a kvalitní. Chceme představovat módu a další umění demokraticky. Například na fashion weeky, eventy a do butiků se dostane jen určité publikum, často stálí zákazníci nebo tisk. Na Má vlast EDIT Pop-up může přijít opravdu kdokoli. Stejně tak chceme v našich fotoeditorialech ukazovat, že se dá poskládat celý zajímavý příběh jen z tvorby československých designérů,“ říká jedna ze zakladatelek Magda Žůrková.

K vidění i zakoupení budou modely od Ivany Mentlové, Kláry Nademlýnské, Božidary, Leedy, Vandy Jandy, Jana Černého, Michaely Hriňové (AiM), Natálie Dufkové či od značek Buffet Clothing a Silk & Stones.

Nově se návštěvníci setkají i se šperky z dílny Magdaleny Šťastníkové a Anny Baum, svou kolekci uvede i vítěz soutěže VAN GRAAF Junior Talent Aleš Hnátek.

Foto: Archiv firmy

Tvorbu českých návrhářů můžete podpořit i koupí batohů z recyklovaných reklamních plachet, které  vznikly ve spolupráci se zlínským výrobcem doplňků Playbag. Batohy jsou k prodeji na datart.cz. Výtěžek z projektu podpoří mladé designéry, kteří se při své tvorbě zabývají inovacemi materiálů.

Reklama

Související články

Letní móda z rukou českých návrhářek

Sháníte do svého šatníku neotřelé módní kousky z prémiových materiálů, které vám vydrží mnoho let? Pak zaměřte oko svého hledáčku na současnou lokální módu....

Výběr článků

Načítám