Hlavní obsah

Pruhované kousky kombinujte podle typu postavy

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pruhy a proužky jsou nezbytnou součástí šatníku. Proč? Jsou nadčasové, svěží, elegantní a stále v kurzu. Je ale velmi důležité vzít v potaz i to, jakým způsobem takové kousky kombinovat. Nezáleží jen na vkusu, ale i na výšce či tvaru postavy.

Foto: Profimedia.cz

Naučte se kombinovat proužky.

Článek

Vertikální pruhy jsou vhodné především pro ženy drobného vzrůstu, ale i kypřejších tvarů. A to díky tomu, že mají schopnost postavu opticky prodloužit. Všeobecně se dá říci, že tenké pruhy jsou vhodné pro zeštíhlování, kdežto tlusté proužky naopak postavu opticky rozšiřují.

Pokud chcete vyzkoušet něco nového, zkuste nepravidelné pruhy, střídejte různé tloušťky i barvy.

Pruhovaná móda se právem přisuzuje námořníkům, módní záležitost z ní ale udělala Coco Chanel, která v roce 1917 nabídla zákaznicím ženského pohlaví první pruhované triko vůbec. To odstartovalo pruhované šílenství, které víceméně trvá až dodnes.

Hruška

Ženy s postavou „hruška“, tedy s výraznějšími boky a zadečkem, si nemusí nad stylingem obyčejných věcí příliš lámat hlavu. Co se týče pruhů, je ale potřeba zbystřit. Pro iluzi plnosti využijte pruhy v horních partiích. Ty vytvářejí dojem plnějšího poprsí, naopak vertikální pruhy v dolní části učiní postavu opticky štíhlejší.

Foto: Archiv firem

Sako, H&M, 579 Kč. Sandálky na podpatku, Humanic, 999 Kč. Top, Mohito, info o ceně v obchodě. Kabelka Calvin Klein, Answear, 3399 Kč. Kalhoty, H&M, 599 Kč.

Jablko

Ženy s postavou „jablko“ mají největší objem okolo pasu a břicha. Ani s pruhy ale není těžké tyto, pro někoho problematické, partie zamaskovat. Pokud si chcete ubrat pár kil, pomozte si svislými proužky tak, že obrátíte pozornost od svého problému. Zkuste kontrastní velké pruhy, vyhněte se jim ale v oblasti břicha.

Foto: Archiv firem

Topy, Bonprix, 359 Kč. Sukně Alchymi, Zoot, 1299 Kč. Baleríny Mel, Diffferent, 980 Kč. Šperk na krk, Takko, 299 Kč. Oboustraná černo bílá kabelka, Bonprix, 549 Kč.

Přesýpací hodiny

Asi nejideálnější tvar postavy vůbec. I pruhy ale na ní mohou napáchat neplechu. Noste vždy pruhy svislé, nebo horizontální, nikdy vzory mezi sebou nestřídejte a nesnažte se je kombinovat. Jedině to je cesta, jak nejlépe zvýraznit křivky.

Foto: Archiv firem

Brýle, Zanzan, 7837 Kč. Bomber Vila, Zoot, 1529 Kč. Tričko s límečkem a kalhoty, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Tenisky Adidas, Queens, 4290 Kč.

Malá postava

Přidejte si pár centimetrů k dobru vertikálními proužky, ale držte se při zemi, co se týče velikosti tohoto vzoru.

Foto: Archiv firem

Kabelka Aldo, Zoot, 1199 Kč. Košilové šaty, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Vesta Vila, Zoot, 1219 Kč. Boty, Salamander, info o ceně v obchodě.

Vysoká postava

Vysoké dámy většinou dávají přednost zvýrazňování křivek. Trik je v přidání vodorovných pruhů. Pokud chcete zvýraznit horní část těla, pak je oblečte v podobě topu. Totéž platí pro boky.

Foto: Archiv firem

Kabelka, F&F, 499 Kč. Kardigan Only, Zoot, 679 Kč. Šaty Ax Paris, Zoot, 1629 Kč. Klobouk, H&M, 260 Kč. Boty, Toms, 1840 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám