Hlavní obsah

Přehlídka Louis Vuitton Cruise 2023: Ojedinělá lokace i modely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině května proběhla v kalifornském San Diegu dlouho očekávaná přehlídka Louis Vuitton Cruise 2023. Kromě impozantní lokace nechyběly extravagantní modely s futuristickým nádechem.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Louis Vuitton Cruise 2023

Článek

Charakteristickým rysem kolekcí Cruise značky Louis Vuitton je prezentace na architektonicky zajímavých místech po celém světě. Konkrétní místa zároveň představují autentické zdroje inspirace Nicolase Ghesquièra, uměleckého ředitele dámských kolekcí.

V minulosti se přehlídky uskutečnily například v rezidenci Bob and Delores Hope Estate od Johna Lautnera v kalifornském Palm Springs (2015) nebo v muzeu Miho nedaleko japonského Kjóta, jehož autorem je Ieoh Ming Pei.

Tentokrát padla volba na Salk Institute, který byl dokončen v roce 1965. Autorem designu je známý americký architekt estonského původu Louis Kahn.

Salk Institute je klenotem moderní architektury. Vyniká brutalistickým designem, který spojuje výrazné linie s intimním měřítkem a zajímavými výhledy na Pacifik.

„V Kalifornii jsem strávil poměrně hodně času, a tak mne lákala myšlenka uspořádat zde další přehlídku. Salk Institute je pro mě již dlouho místem vzbuzujícím úžas. Působivá brutalistická architektura Louise Kahna s Pacifikem a kalifornskými západy slunce v pozadí je pro mě zdrojem nekonečné inspirace. Navíc je oslavou inteligence, vědění a víry v sílu vědy,“ vysvětluje Nicolas Ghesquière, umělecký ředitel dámských kolekcí Louis Vuitton.

Chanel zdražuje a mění strategii. Chce konkurovat značce Hermès

Styl

Samotná kolekce pak připomínala kostýmy z filmového zpracování sci-fi románu Duna či festivalu Burning Man.

Nevšední siluety doplňovaly výrazné metalické barvy. Důraz byl kladen na ramenní vycpávky.

Kromě oblečení značka představila i nový tvar kabelky.

Mezi hosty na přehlídce nechyběla šéfredaktorka americké mutace Vogue Anna Wintourová, herečka Leslie Mannová či modelka Miranda Kerrová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám