Hlavní obsah

Přehlídka Chanel. Elegantní podívaná pro milovnice klasických siluet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opulentní, inovativní a tematické. Tak by se daly shrnout asi všechny přehlídky módního domu Chanel. Jinak tomu nebylo ani letos u jarní a letní kolekce na rok 2024. Na přehlídkovém mole se pro značku Chanel předvedly modelky Gigi Hadidová a Vittoria Cerettiová.

Přehlídka Chanelu v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Hlavní návrhářka značky Virginie Viardová, která převzala pomyslné žezlo po Karlu Lagerfeldovi, představila v Paříži novou, svěží kolekci plnou klasických kousků s moderním twistem.

Přehlídka se konala počátkem října v Grand Palais Ephemere, typické lokaci pro značku Chanel. Kulisy paláce tentokrát působily na rozdíl od minulých ročníků poměrně nenápadně. Molo bylo zahaleno do černého hávu a stěny zdobily obrazy s florálními motivy a fotografiemi z francouzské Riviéry.

Velkolepou módní show Chanelu uvedla vnučka Grace Kellyové na koni

Styl

Celá kolekce se nesla v typickém „chanelovském“ stylu. Nechyběly tvídové modely – zejména pak ikonické dámské kostýmky ve stylu zakladatelky značky Gabrielle Coco.

Dále kolekce jímala dlouhé letní sukně, krátké topy nebo overaly. To vše v uvolněném letním duchu. Nechyběly ani jednodílné plavky zkombinované s volnými lehkými košilemi.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel

Barevná paleta se opět nesla v tradičním duchu značky. Převažovala černá a bílá doplněná o červenou a růžovou. V kolekci nechyběl ani florální motiv v podobě růžových květů na černém pozadí.

V publiku se objevily známé hvězdy. Nechyběla herečka Penelope Cruzová, zpěvák Usher či zpěvačka ze skupiny Blackpink Jennie Kim.

Přehlídka se konala poslední den pařížského týdne módy (25. 9. - 3. 10.), který do francouzské metropole přilákal davy novinářů a celebrit a završil sezonu prezentací, které se konaly také v New Yorku, Londýně a Miláně.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel

Nejkrásnější módní přehlídky z Paříže

Styl

Podzim ve znamení trendy červené

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám