Hlavní obsah

Osvěžující severský vítr: Jak Kodaň ovlivňuje globální street style uvolněnou elegancí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaňský street style je nejen odrazem módního vkusu, ale také životního stylu. Už dávno neplatí, že šatníky severských žen přetékají minimalistickými kousky v neutrálních barvách. Naopak, nepříznivé počasí se snaží kompenzovat originálním oblečením v barvách a vzorech. Inspirujte se módou z ulic Kodaně a zkuste do svých outfitů vnést trochu kodaňského kouzla.

Foto: Profimedia.cz

Street style z Kodaně

Článek

Kodaň, hlavní město Dánska, je známá nejen svou bohatou historií a malebnou krajinou, ale také jako jedno z epicenter evropského módního světa. Kodaňský street style je proslulý jedinečnou kombinací barev, funkčnosti, udržitelnosti a nezaměnitelné elegance. Což dokazuje i móda z místního týdne módy, který probíhal na začátku února.

Inspirace hvězdným stylem: Herečka Kelly Rutherfordová

Styl

Na pouličním stylu, který vidíme v Kodani, je něco, co jej odlišuje od New Yorku, Londýna, Milána a Paříže. Zdá se, že zdejší milovnice módy jsou při svém výběru uvolněnější a sahají po nositelnějších módních kouscích, než je tomu ve známějších módních metropolích.

Foto: Profimedia.cz

Kodaňský týden módy

Oproti minulosti už nesahají po neutrální barevné paletě, ale naopak oblékají pastelové i výrazné barvy, které působí více autenticky a svobodně. Oblečení tak více odráží svou nositelku, a ne spolupráce s velkými módními domy.

V rámci letošní zimní edice převažoval oblíbený trend červené, který se drží na předních pozicích již druhý rok. Seveřanky často sahaly po červených svetrech, sukních, ale také doplňcích. Oblíbeným detailem se staly červené punčocháče nebo ponožky.

Červená často rozzářila monochromatické modely v neutrálních barvách, ale byla také k vidění v kombinaci s růžovou. Tuto variantu vynesla i oblíbená influencerka Grece Ghanemová, jež vsadila na svetr značky Chanel, který zkombinovala se vzorovanou tužkovou sukní a ladícími punčochami a lodičkami.

Influencerka Grece Ghanemová: Stylově v každém věku

Styl
Foto: Profimedia.cz

Influencerka Grece Ghanemová

Mezi dalšími trendy byly k vidění denimové outfity, zejména tzv. double denim look, který tvoří dva denimové kousky, nejčastěji džíny, doplněné o džínovou bundu nebo košili.

Červené barvě hravě sekundoval máslový odstín světle žluté, který je horkou novinkou pro rok 2024 a objevil se v mnoha variantách na molech světových značek.

Co se týče siluet, hlavní příčku si stále drží oversized móda. K nadrozměrným vrškům přibyly extrémně široké kalhoty, kapsáče a džíny do zvonu.

V oblibě se stále drží i trend barevných kabelek, které dokážou pozvednout i jednoduchý outfit.

Kolekce inspirovaná hmyzem nebo robotické dítě. Pařížský týden módy opět šokoval

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám