Hlavní obsah

Opustila práci i pětiletý vztah, aby mohla žít v dodávce se psem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletá Linnea Schmelzerová z amerického Wisconsinu se rozhodla ukončit svůj pětiletý vztah a vydat se cestou nomádského života. Všechny své úspory věnovala na přestavbu své dodávky, kterou sdílí pouze se svojí fenkou Akelou.

Foto: Profimedia.cz

Život na čtyřech kolech jí vyhovuje.

Článek

Linnea si užívala života mladého dospělého, ke kterému patřili kamarádi a vztah s partnerem. Pracovala jako terénní instruktorka ve společnosti pro záchranu divoké přírody.

Její práce ji ale čím dál tím více pobízela k cestování, až se nakonec rozhodla vykročit ze své komfortní zóny a vyměnit všechno, co zná, za jednu velkou neznámou. „Užívala jsem si život plnými doušky, trávila jsem čas s přáteli a svojí láskou, se kterou jsem plánovala budoucnost. Pak jsme se ale společně dohodli, že se rozejdeme, a zůstali přáteli,“ říká Linnea Schmelzerová pro Daily Mail.

V květnu roku 2020 si koupila dodávku Togo za v přepočtu 416 tisíc korun a vrhla se na její rekonstrukci, která přišla na necelých 150 tisíc korun. „Přestavba byla jednoduchá, žádná sprcha, žádné vodní čerpadlo, ani toaleta. Nepotřebuji k životu luxus,“ říká Linnea, která nejčastěji využívá k hygieně veřejné záchody a umývárny či si poradí s pomocí přírody.

Foto: Profimedia.cz

Linnea Schmelzerová žije v dodávce.

V dodávce nechybí postel, kuchyňka a prostor, kde skladuje batoh, spací pytle, lezecký postroj, podložku na jógu, činky, extra palivo, vodu a dva velké kontejnery s oblečením.

„Chtěla jsem, abych se v Togo cítila jako v malé chatce. Věděla jsem, že budu trávit většinu času sama, a chtěla jsem útulný prostor, ve kterém se budu cítit klidná a v bezpečí,“ říká.

Dobrovolníci z celé země se sjeli, aby kolegovi přestavěli dům na bezbariérový

Tipy a trendy
Foto: Profimedia.cz

Život bez pevné adresy má své výhody.

Velkou část dodávky zabere také její fenka Akela, který spí vedle své paničky. „Je mým věrným parťákem a společníkem, bez ní bych si nedokázala svůj život představit. Ochraňuje mě a cítím se díky ní v bezpečí.“

Linnea používá na svém mobilním telefonu hotspot pro internet a ve své dodávce má mini ledničku, kde si uchovává všechno jídlo. K vaření používá propanová kamna a na cestách žije zdravým, výživným a aktivním životním stylem.

Foto: Profimedia.cz

V dodávce má vše, co potřebuje.

Říká, že přestěhování do dodávky jí nejen umožnilo věnovat se své vášni pro cestování a trávení času v přírodě, nomádský životní styl jí také pomohl najít vnitřní klid, o kterém se jí předtím ani nesnilo.

Anketa

Chtěli byste si vyzkoušet nomádský život?
Ano, láká mě samota i příroda.
59 %
Nevím, nedokážu si představit být sám/sama.
12,7 %
Ne, mám rád/a svůj komfort.
21,8 %
Nemít závazky, jdu do toho.
6,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18767 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám